Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë spitalet kanë nevojë për të!

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por shumë spitale franceze kërkojnë ndihmën e saj. Claire Oppert luan violonçel dhe muzika e saj, sidomos për pacientët me Alzheimer, është më e dobishme se shumë ilaçe.

Oppert tashmë ka shkruar një libër, "Le Pansement Schubert" (Patch Schubert), në të cilin ajo rrëfen përvojën e saj të mrekullueshme dhe prekëse që e bëri atë të kuptojë se sa i rëndësishëm është ndryshimi midis kurës që i jep një personi dhe kujdesit që i jep atij.

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë

E diplomuar në Moskë, në vitet 1990 ajo është përpjekur të ndihmojë njerëzit me autizëm ose Alzheimer, dhe të kontribuojë me muzikën e saj pacientët kur trajtimet nuk funksionojnë më.

"Nëse Franz Schubert nuk mund të zëvendësojë morfinën dhe unë nuk mund të shëroj askënd me violonçelin, muzika mund ta ndihmojë atë.

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë

Sa herë që ajo hyn në një spital zhvillon një takim me mjekët për të vendosur se cilët pacientë do të marrin më shumë ndihmë nga muzika e tij. Ndonjëherë, ndjesia e dhimbjes së një pacienti përgjysmohet ndërsa dëgjon një melodi. Claire Oppert performon gjithashtu para pacientëve në koma. Muzika është gjithashtu e dobishme për ta.

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë

"Ndonjëherë unë luaj për familjen ose me familjen e një pacienti, është gjithsesi një mënyrë për t'u kujdesur për ta".

Disa muaj më parë, Oppert ishte në një pavijon të kujdesit paliativ përkrah një pacienteje e cili i kishte kërkuar asaj të luante "Ave Maria" të Schubert, si çdo herë që ajo shkonte për ta vizituar.

Ajo nuk është as mjeke dhe as infermiere, por të gjithë

“Mora violonçelin, mbylla sytë dhe luajta atë pjesë. Kur hapa sytë, ajo kishte vdekur”.

Për shkak të Covid dhe rregullave të reja, vizitat në spitale nuk janë më të mundshme, por Claire Oppert vazhdon nga shtëpia, me regjistrimin e videove që ajo dërgon në spitale./L.F-dritare.net