Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga nëna surrogate

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga

Flavia Lavorino është një gua që kishte provuar çdo trajtim të mundshëm të fertilitetit, prej 15 vitesh me partnerin e saj Jose Perez, dhe vetëm njëherë kishte arritur mbetej shtatzënë përmes një procedure komplekse dhe të dhimbshme. Por, ajo, fatkeqësisht e humbi atë.

Në fund, ata kishin vendosur që të kishin një fëmijë nga një nënë surrogate në Ukrainë, rreth 13.000 km larg Buenos Aires ku ata jetonin.

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga

Ndërsa gjetën nënën surrogate në Ukrainë, pak para lindjes së foshnjës, ata u bllokuan për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Djali i tyre Manuel tani është 7 javësh, por ata ende nuk e kanë takuar.

“Ky është makthi më i keq që kam përjetuar. E kam pritur aq gjatë këtë moment dhe tani duhet të pres akoma, pa e ditur deri kur”, tha Jose, për BBC.

Ukraina, si shumë vende të tjera, ka mbyllur kufijtë për vizitorët e huaj në përpjekje për të kufizuar përhapjen e Covid-19, i cili ka vrarë më shumë 300,000 njerëz në të gjithë botën.

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga

Manuel nuk është foshnja e vetme që ka mbetur larg prindërve të tij, shumë foshnja të tjera ndodhen në Ukrainë ku po marrin kujdes në një hotel, ndërsa prindërit e tyre ndodhen në vende të tjera të botës.

Të paktën ata kanë arritur ta shikojë foshnjën e tyre që e kanë pritur gjatë. Nëna surrogate i ka marrë leje infermieres dhe ju ka dërguar një foto prindërve.

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga

“Ne nuk kemi pasur rastin ta takojmë nënën surrogate të foshnjës tonë, por ajo e di që ka kompletuar familjen tonë”, tha Flavia./E.B-dritare.net

13.000 km larg/ Koronavirusi ndan çiftin nga foshnja e lindur nga