Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e saj

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Nëse keni qenë ndonjëherë në një marrëdhënie, jeni të vetëdijshëm për faktin se ka pasur raste kur jeni ballafaquar me vështirësi, keqkuptime dhe ndjenja të përgjithshme konfuzioni. Ka momente kur gjendemi, duke i bërë vetes pyetje të tilla si: "A do të ndryshojë partneri im?" "Po sikur marrëdhënia jonë të bëhet edhe më e keqe pas ndryshimit të tij ?" Mbani mend ky është momenti për të bërë një rivlerësim të situatës, duke parë të gjitha rrethanat.

Në këtë artikull, Dritare.net ju sjell disa këshilla të marra nga Bright Side, se si të veprojmë kur mendja juaj thotë një gjë, por zemra juaj po thotë diçka tjetër.

Hapi i parë për t'u marrë në konsideratë do të ishte largimi i dëshirës për të shpëtuar nga problemet tuaja. Mos harroni se jeta juaj dhe e ardhmja juaj varet nga vendimet, kështu që mbani një qëndrim serioze për çështjet që lidhjen me marrëdhënien tuaj.

Dritare. net ju ofron një pasqyrë se si të veproni në situata që shpesh mund të çojnë në grindje, lëndime të ndjenjave dhe stres emocional.

Debate ose ofendime

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Debatet dhe mosmarrëveshjet në marrëdhënie janë krejtësisht normale. Të gjithë njerëzit janë të ndryshëm dhe nganjëherë perceptimi për situatave thjesht nuk përputhet. Mos kini frikë të bëni hapin e parë dhe mos kini frikë të thoni se çfarë ju irriton menjëherë. Është më mirë të kemi një bisedë konstruktive në mënyrë që secili partner të kuptojë se cilat kufij nuk duhet të kalohen dhe të mësojnë karakteristikat e perceptimit të tjetrit. Marrëdhëniet e forta varen nga puna reciproke e të dy partnerëve.

Megjithatë, ka situata që nuk duhet të pranohen ose të falen. Nëse mashkulli juaj ju godet, nuk ka justifikim për këtë. Shumë gra ankohen për një kohë të gjatë dhe besojnë në një qëndrim krejtësisht absurde se është disi "faj i gruas". Nëse partneri juaj beson se ai është i lirë të veprojë si një diktator mizor dhe mund t'ju godasë, atëherë është më mirë që menjëherë përfundoni këtë marrëdhënie. Dhimbjet fizike kalojnë, por trauma psikologjike mund të zgjasë një jetë. Mos kini frikë të qëndroni vetëm për pak kohë dhe kërkoni ndihmë dhe mbështetje nga të afërmit, miqtë dhe organizatat shoqërore.

Sensi i çuditshëm i humorit apo diskriminimit?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

A keni qenë ndonjëherë në një situatë kur dikush ka thënë një shaka dhe ka qeshur me të me zë të lartë dhe ju keni menduar se çfarë ka aty për të qeshur? Ne të gjithë kemi një ndjenjë të ndryshme të humorit dhe nganjëherë mund të jetë shumë specifike. Nëse nuk e kuptoni kur të qeshni ndërsa shikoni “The Simpsons”, ndërsa partneri juaj është duke u rrokullisur në dysheme duke qeshur, kjo ndoshta do të thotë, se do të duhet të mendohesh më mirë, kur vjen puna për të zgjedhur atë që dëshironi të shikoni së bashku.

Por humori nuk ka nevojë të justifikohet nga specifika, nëse partneri juaj qesh me shaka që i fyejnë njerëzit në baza seksuale, racore ose sociale, si dhe shaka për gjymtimin dhe sëmundjen. Mundohuni t'i shpjegoni atij se shaka të tilla shkaktojnë edhe më shumë urrejtje dhe intolerancë në botë. Duke inkurajuar një humor të tillë, një person rrit diskriminimin e disa segmenteve të popullsisë së planetit. Dhe ti vetë nuk duhet të qeshësh me një tjetër shaka për vajzat bionde dhe më vonë të befasohesh pse gratë kurrë nuk merren seriozisht.

Nëse partneri juaj përpiqet të vërtetojë se " me këta njerëz" duhet të qeshim, atëherë ndoshta është përtej aftësive tuaja që të përpiqeni ta ndryshoni këtë në partnerin.

Kujdesi apo kontrolli?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Nëse partneri juaj ju takon pas punës dhe ju ofron për të përcjellë në shtëpi pas një takimi, kjo do të thotë se ai kujdeset për sigurinë tuaj dhe dëshiron të siguroheni që jeni në rregull.

Por nëse ju ndalon të takoni njerëz të tjerë pa atë, ju kërkon të raportoni për veprimet tuaja kur jeni në punë ose vetëm në shtëpi, ju bën ti tregoni atij fjalëkalime nga rrjetet tuaja sociale, atëherë kjo tingëllon si manipulim dhe dhunë psikologjike. Kontrolli i përgjithshëm është dëshira për të shtypur vullnetin tuaj të lirë. "Po e bëj për të mirën për ty", dhe fraza të tjera të ngjashme janë vetëm një mënyrë për të maskuar këtë shtypje. Mungesa e hapësirës personale çon në stres dhe dëshirën për të hequr qafe stresin duke konsumuar shumë alkool, duke shtypur emocionet ose duke përdorur mënyra të tjera të dëmshme.

Miqtë ose “miqtë”?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Ne të gjithë mund të ndihemi ndonjëherë xheloz. Nëse partneri juaj ka shoqe dhe kolege femra me të cilët mban një marrëdhënie miqësore, kjo nuk do të thotë se ai po përpiqet të mashtrojë. Nëse nuk ju pëlqejnë këto miqësi, duhet të flisni me partnerin tuaj për ndjenjat tuaja. Ofroini për të shkuar për një shëtitje ose për të kaluar disa kohë së bashku me miqtë e tij femra. Ka shumë të ngjarë që nuk do ti vij keq sepse është e mrekullueshme kur një person ka shumë miq dhe të gjithë mbajnë një marrëdhënie miqësore mes tyre.

Por duhet të jeni vigjilent nëse partneri juaj fsheh komunikimin me gratë e tjera, vazhdimisht ndryshon temën dhe reagon me dhunë ndaj pyetjeve rreth mikeve femra. Nëse ai nuk dëshiron t'ju njohë me njëra-tjetrën, atëherë është e mundur që ato as nuk janë të vetëdijshëm për ekzistencën tuaj.

Nuk të pëlqen pastrimi ose shprehja "vendi i një gruaje është në kuzhinë?"

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Shpesh ndodh që shumë burra nuk janë të mësuar të kryejnë punët e shtëpisë në familje. Ai mund të mos jetë në gjendje të gatuajë, mund të mos ketë zakon të lajë enët dhe nuk mund të kuptojë se si të përdorë një makinë larëse. Nëse ju ndiheni shumë e lodhur duke bërë punët e shtëpisë, përpiquni të arrini një kompromis dhe të ndani përgjegjësitë duke ndihmuar gradualisht njëri-tjetrin duke u mësuar me ruajtjen e pastërtisë.

Por nëse njeriu juaj haptazi thotë se pastrimi dhe gatimi janë detyrimet tuaja dhe ju qorton për çdo grimcë pluhuri, atëherë duhet të filloni të shqetësoheni. Shprehja "vendi juaj është në kuzhinë" është e papranueshme. Nëse kjo është ajo që ai beson, atëherë ka më shumë gjasa që ju percepton si një objekt dhe jo si një person të dashur.

Ofendim apo ndëshkim?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Qeniet njerëzore janë vuneralbël dhe është shumë e lehtë t'i lëndojmë ato. Ndonjëherë fyerja mund të jetë shumë e dhimbshme dhe një person mund të ketë nevojë për pak kohë për t'u shëruar ose për të marrë veten. Kushtojini më shumë kohë për tregimet rreth ndjenjave tuaja dhe ndihmoni njëri-tjetrin gjatë kohëve të vështira. Mos harroni se si mund të lëndoni një person ashtu mund t’ju lëndojnë edhe ju.

Por nëse këto lëndime ndodhin vazhdimisht dhe bisedat dhe kompromiset nuk çojnë askund, mund të keni hasur një manipulator dhe një abuzues psikologjik. Sidomos kur vepra shoqërohet me ndëshkime të tilla si refuzimi për të dhënë para për shkak se "nuk e meritoni”. Respektoni vetveten dhe mos e përzieni brishtësinë shpirtit të një personi me dhunën e ushtruar ndaj jush. Askush nuk duhet të mendojë se ai ka të drejtën t'ju ndëshkojë.

Mungesa e ndjenjave ose ofendimet?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Shumë njerëz duan të dëgjojnë fjalë të dashura dhe të ëmbla çdo ditë. Sidoqoftë, disa burra nuk i përdorin ato bujarisht. Mos u shqetësoni - kjo mund të jetë për shkak të edukimit të tyre, qëndrimeve nga fëmijëria, ose thjesht tipare të personalitetit. Kujtohuni që dashuria është demonstruar jo me fjalë, por me veprime. Ka shumë gjuhë dashurie, në vend të fjalëve është ndjenja, prekja, vëmendja, ndihma, të cilat mund të përcjellin ndjesitë e vërteta.

Por nëse njeriu jo vetëm që nuk ju tregon për ndjenjat e tij, por edhe ju demoralizon në privatësi ose para të huajve, kjo nuk mund të justifikohet nga karakteristikat e tij personale. Kur ai ju fyen në praninë e miqve, tregon një histori të turpshme, thotë se nuk jeni e mirë në diçka - kjo është zhvlerësimi i drejtpërdrejtë, manipulimi dhe dhunë psikologjike.

Lodhje apo parazitizëm?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Ne të gjithë kalojmë nëpër kohë të vështira. Ndonjëherë gjithçka që duam është të mos e vrasim mendjen dhe të bëjmë atë që duam.

Por nëse njeriu vazhdon të ndjehet i lodhur pasi të ketë pushuar me muaj dhe vite, nuk bën asgjë në shtëpi dhe kalon gjithë ditën para kompjuterit, atëherë ia vlen të mendosh dhe të kuptosh se çfarë po ndodh vërtet. Ndoshta partneri juaj po vuan nga depresioni i rëndë. Nëse është kështu, atëherë duhet të kërkoni ndihmë nga një profesionist dhe, natyrisht, të ndihmoni të dashurin tuaj të dilni nga kriza. Por gjëja e rëndësishme që duhet të mbani mend është që përveç simptomave të depresionit, ky lloj i sjelljes mund të jetë edhe dembelizmi i zakonshëm, narcisizëm, dhe parazitizëm.

Mospërfillje ose indiferencë?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Disa meshkuj rrallë herë na ftojnë të parët dhe nuk ofrojnë ide për të shkua diku. Disa burra nuk pëlqejnë të harxhojnë kohë në telefon apo me mesazhe në mediat sociale. Nëse është kështu, atëherë ndoshta ju keni të bëni me dikë që është i mbyllur. Ose partneri juaj është thjesht i turpshëm kur vjen puna për të shprehur ndjenjat e tij. Një zgjidhje e mirë këtu do të ishte të flisnit me të. Tregoni atij se keni ndjenja të thella për të dhe do të ishte mirë nëse takoheni dhe komunikoni më shpesh. Nëse ky njeri ju pëlqen, ai do të jetë i lumtur të përmbushë kërkesën tuaj ose të paktën të shpjegojë arsyet për sjelljen e tij.

Nëse një bisedë e tillë nuk sjell rezultate, atëherë ka gjasa që ai nuk e konsideron marrëdhënien tuaj të jetë serioze. Mos harroni vetën - a është me të vërtetë kaq mirë të presësh thirrjen e tij telefonike dhe të ndërtosh jetën tënde në ato momente të rralla kur ai menjëherë vendos të ftoj për një takim?

Kursimtar apo koprrac?

10 situata kur një grua nuk mund ta kuptojë ose falë partnerin e

Ndonjëherë është vërtet e vështirë për një mashkull të kuptojë pse keni nevojë për një fustan të ri kur keni 5 të tjerë varur në dollapin tuaj . Dhe është ka mundësi që situata e tij financiare nuk i lejon atij mundësinë për të blerë për ju bizhuteri të shtrenjta. Në raste të tilla, nuk duhet të ofendoheni, por duhet të përqendroheni të punoni së bashku për të luftuar për të realizuar dëshirat dhe objektivat.

Por nëse partneri juaj ju ndalon të blini diçka që ju nevojitet, si një xhup dimri, për shembull, sepse ai që keni është e vjetër dhe nuk ju mban më të ngrohtë, nuk duhet ta pranoni këtë. Ai mund të ketë disa probleme psikologjike. Dhe ndoshta është një formë e kontrollit dhe një zhvlerësim i plotë i nevojave tuaja. /I.M-Dritare.net/