Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Je i kënaqur në krevat ? Bëj testin e seksit që ta zbulosh!

Je i kënaqur në krevat ? Bëj testin e seksit që ta zbulosh!

Kur ka qënë hera e fundit që i ke bërë një kolaudim jetës tënde seksuale ? Shumë prej nesh përballen me jetën pa e menduar nëse e shijojnë apo jo. Ose ndoshta mërziten sepse ka diçka që bëjnë në mënyrë të gabuar, ndoshta nuk kanë guxim sa duhet, apo nuk performojnë aq mirë sa duhet. Ndoshta pyesin veten nëse partneri apo partnerja janë të kënaqur apo mendojnë nëse seksi mund të jetë më i mirë me dikë tjetër.

Ky test është realizuar nga Relate dhe do të të ndihmojë të mendosh më shumë për seksin dhe intimitetin në jetën tënde. Nëse nuk je në marrëdhënie me dikë mund t’i përgjigjesh pyetjeve duke menduar për dikë më të cilin kë ndonjë lloj marrëdhënie.

b) Vetëm nëse e kemi të nevojshme

Duket sikur ti dhe partneri keni një jetë seksuale shume pozitive dhe të shëndetshme. Ju jeni gati të tregoheni të hapur për atë që dëshironi nga seksi dhe nuk e keni të vështirë ta shprehni këtë gjë. Jeni të gatshëm të flisni për ndryshime në çdo fushe dhe të negocioni rreth tyre.

Jeni intim me njeri-tjetrin, jeni të hapur dhe jeni rehat në shoqërinë e njëri-tjetrit. Kjo ju ndihmon të ndiheni më afër dhe të shrehni dashurinë. Çelësi i suksesit është të ruani atë që keni, ne jetën seksuale dhe atë të përditshme. Eksploroni gjëra të reja sebashku, në të njëjtën kohë sigurohuni që të zhvilloni pasionet personale, të cilat do bëjnë që të rrisni dëshirën për njëri-tjetrin

Ju jeni kryesisht të kënaqur me jetën tuaj seksuale, por duket sikur ndonjëherë ti dhe partneri ty jeni pak të shkëputur.

Ndoshta ka gjëra që dëshironi të ndryshoni, por nuk jeni të sigurt se si ta filloni bisedën. Ndoshta ju ndiheni të shqetësuar sepse nuk doni të lëndoni partnerit tuaj. Tingëllon sikur ka një hendek emocional midis jush, kjo mund të jetë sepse ndonëse jeni të hapur me emocionet tuaja shmangni disa tema të caktuara si kënaqësia.

Nuk është e pazakontë të gjeni veten në një situatë të ndërmjetme kur nuk je saktësisht i lumtur por ku ka dhe hapësirë për përmirësim. Mund të jetë e dobishme që të uleni dhe të përpiqeni të bisedoni sëbashku. Kjo mund të jetë frikësuese, por nga ana tjetër dhe befasuese për shkak të çlirimit të emocionit duke thënë: “Ndihem i trishtuar”, “Ndihem i humbur, irrituar, apo i trishtë”. Ky rrëfim përqendrohet në emocionet tuaja dhe duke filluar fjalinë më “unë” nuk rrezikoni që partneri juaj të shkojë në fazë mbrojtëse. Ndoshta dhënia e një masazhi pas një ditë të gjatë do t’u ndihmojë të relaksoheni dhe të rrisni intimitetin. Nëse mendoni që keni nevojë për ndihmë, këshillimi do sjellë rezultate të shkëlqyera. Mund të përfioni nga terapia seksuale dhe kur ka një problem specifik seksual.

Duket sikur midis jush ka vërtetë distancë, seksualisht dhe emocionalisht. Ndoshta nuk ndiheni të afte të flisni për seksin, ose edhe përpjekjet për ta bërë këtë gjë janë shumë të vështra. Ose keni frikë të ndiheni të refuzuar sepse partneri thotë që nuk është kënaqur.

Mbase edhe vetë mendimi për seksin ju shqetëson sepse e mendoni atë si një përformancë të lartë që mund të shkojë edhe keq. Duket sikur ju i mbani emocionet tuaja në shishe, apo përlesheni sa herë keni mosmarrëveshje. Ndoshta gjërat kanë arritur deri në atë pikë sa të ndjeheni përgjithësisht të pakëndshmë rreth jëri-tjetrit, ndërkohë që tensionet e përditshme e bëjnë jetën më të vështirë dhe stresuese.

Të ulesh për të biseduar për problemet mund të jetë shumë frikësuese por nëse nuk komunikoni gjasat që të keni një marrëdhënie të mirë dhe të suksesshme seksuale janë të vogla. Nuk është ide e mirë të shtojmë probleme kur e kemi një argument. Është mirë të bisedojmë kur jemi të qetë.

Mund të provoni të kryeni aktivitet sëbashku sikur jeni një ekip duke krijuar kështu një sens përkatësie dhe bashkësie. Ndërtoni butësisht intimitetin tuaj duke mbajtur dorën e partnerit tuaj kur shkoni për shëtije ose duke e puthur kur dilni nga shtëpia.

Nëse mendoni që keni nëvojë për ndihmën e dikutj tjetër atëherë këshillimi mund të ketë rezultatë të shkëlqyera. Një këshillues apo therapist do të ju ndihmojë të lehtesoni diskutimin duke ju dhënë mundësinë të dëgjoni njëri-tjetrin./Tabu.al