Na ndiqni edhe në

Marrëdhënie

Çfarë do të thotë të jesh i shëndetshëm seksualisht!

Çfarë do të thotë të jesh i shëndetshëm

Të jesh i shëndetshëm seksualisht do të thotë të kujdesesh për shëndetin tënd fizik dhe emocional duke praktikuar seks të sigurt, të pranosh trupin tënd, seksualitetin dhe marrëdhëniet e tua.

Të kesh një jetë seksuale të shëndetshme ka të bëjë me kujdesin për veten, pavarësisht nëse ke një partner apo jo. Fizikisht, kjo do të thotë të praktikosh seks të sigurt, të testohesh rregullisht për STD, të parandalosh shtatzëni të padëshiruara dhe të shkosh te një mjek nëse ke ndonjë problem.

Kënaqësia seksuale, të qenit i qetë me orientimin tuaj seksual dhe identitetin gjinor janë gjithashtu pjesë të rëndësishme të seksualitetit të shëndetshëm. Të kesh një jetë seksuale të shëndetshme do të thotë të dish çfarë dëshiron të bësh apo jo në shtrat dhe të jesh mjaft i sigurt për t'ia komunikuar atë partnerit. Partneri juaj duhet të respektojë kufijtë tuaj, dhe ju duhet të respektoni kufinjtë e tij/saj./dritare.net