Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Letër psikologes/ Trembem se nuk do të jem një baba i mirë për vajzën time 6-muajshe

Letër psikologes/ Trembem se nuk do të jem një baba i mirë

Pershëndetje psikloge, përshëndetje lexues të dritare.net!

Jam një baba i ri dhe kam një vajzë 6 muajshe. Jam i lumtur që jam bërë baba, por kam filluar të kem frikë nëse do të jem një prind i mirë për të, apo jo. Frika po më kthehet në një gjendje ankthi, pavarëisht se mundohem ta qetësoj veten herë pas here. Ju lutem më thoni çfarë të bëj për t’u qetësuar? Ju falenderoj!

Letër psikologes/ Trembem se nuk do të jem një baba i mirë

Përgjigjet psikologia:

Të jesh prind i mirë nuk është shumë e lehtë. Ju duhet të jeni një kujdestar i mirë, një këshilltar, një mbështetje, një mik, dhe shumë më tepër në të njëjtën kohë, çdo ditë.

Zemra do të dijë se si t'ju tregojë rrugën e duhur. Dashuria që do të ndjeni ndaj fëmijës tuaj do të jetë sigurisht një udhëzues i mirë frymëzues për të qenë në gjendje të përpiqeni të merrni rezultatet më të mira. Përpiquni që zemra dhe truri të bëjnë përzierjen e duhur!

Dialogu është mjeti më i mirë. Prandaj, bëjeni dialogun kanalin kryesor të komunikimit dhe konfrontimit të përditshëm, duke gdhendur gjithmonë hapësirën e duhur.

Letër psikologes/ Trembem se nuk do të jem një baba i mirë

Vendosini fëmijët në krye të listës. Në jetën e përditshme të gjithë njerëzit jetojnë me punë, sukses, para, shqetësime të ndryshme. Edhe pse mund të jetë e vështirë të përpiqeni të gjeni kohë të dobishme çdo ditë për fëmijët tuaj, mos harroni të gjeni kohën e duhur për t'u argëtuar me të. Përqafimet janë themelore për një marrëdhënie të mirë me fëmijët tuaj. Mundohuni t'i tregoni fëmijës dëshirën tuaj për të besuar në të, mbështetur.

Letër psikologes/ Trembem se nuk do të jem një baba i mirë

Mos harroni se nuk ka një model të përsosur. Mos harroni se shumë prej pritjeve tuaja nga ai, ka të ngjarë të mos realizohen kurrë. Dhe një fëmijë nuk është dhe nuk mund të jetë kurrë, kopja juaj. Prandaj, para se të supozoni se dini se çfarë është më e mira për të, përpiquni të dëgjoni cilat janë nevojat e tij. Dua ta përsëris edhe njëherë se të jesh prind nuk është e lehtë, ndaj dua t’ju uroj suksese në misionin tuaj si prind dhe fëmijës tuaj jetë të gjatë plot fat e suksese. Ju falenderoj që u drejtuat në dritare.net./Dritare.net

Enertila Bekteshi, Psikologe Klinike

Nëse doni të ndani pyetje, këshilla apo dhe rrëfime, ju lutem shkruani në: [email protected]