Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Letër psikologes/ Si mund ta gjej të dashur, jam shumë i zënë me punë!

Letër psikologes/ Si mund ta gjej të dashur, jam shumë i

Përshendetje Dritare.net, përshëndetje psikologe Enertila! Fillimisht doja t’ju përgëzoja për punën tuaj, jeni çdo ditë e më të lexueshëm. Jam një djalë 34 vjeç dhe punoj shumë. Them punoj shumë pasi angazhimi im me punën duket sikur po më merr orët e jetës private. Aktualisht nuk jam në një marrëdhënie dashurore, po për shkak të punës. Madje dhe lidhjet e mëparshme i kam humbur për shkak të angazhimit tim maksimal në punë. Çfarë mund të bëj? A mund të përdor rrjetet sociale, Tinderin apo të tjerat për të kijuar lidhje? Duke ju uruar shumë suksese, pres një opinionin tuaj!

Letër psikologes/ Si mund ta gjej të dashur, jam shumë i

Përgjigjet psikologia:

Përshëndetje!

Në qoftë se mendja tuaj është gjithmonë duke punuar për shkak se ju jeni shumë i zënë, mund të jetë e vështirë për të gjetur kohë për të krijuar lidhje. Jepini vetes hapësirë për të marrë frymë dhe për të kuptuar që nuk ndodh brenda natës. Jepini vetes kohë dhe mundësi për të takuar njerëz të rinj. Ndryshimi i mënyrës sesi ju mendoni për të tjerët është gjithashtu e rëndësishme: futuni në zakonin e korrigjimit të mendimeve negative që ju tregojnë se ndjekja e dashurisë gjatë ndjekjes së një karriere është e pamundur. Nëse vazhdoni me hapat tuaj të vegjël dhe krijoni zakone të reja që ju përqendrojnë dhe kërkimin tuaj për dashuri, do të zbuloni se do të ekspozoheni më shumë njerëzve dhe ka më shumë të ngjarë të gjeni dikë që ju përshtatet.

Letër psikologes/ Si mund ta gjej të dashur, jam shumë i

Nëse ndiheni sikur nuk keni kohë, miqtë tuaj me siguri do të njohin dikë që mund të jetë perfekt për ju. Ndoshta njerëz ambiciozë si ju. Ata do të kuptojnë luftën dhe do t'ju mbështesin dhe kufizimet tuaja kohore. Nëse vërtet doni të gjeni kohën për dashurinë, duhet të filloni t’i thoni “jo” edhe një pjesë të punëve tuaja. Mundohuni të bëni një përpjekje të vogël serioze çdo ditë . Jeta nuk është statike. Nëse përpiqeni të gjeni kohë për dashuri por nuk funksionon, nuk do të thotë që dashuria nuk është për ju, ose është e pamundur të arrini.

Letër psikologes/ Si mund ta gjej të dashur, jam shumë i

Provoni përsëri brenda një muaji ose më shumë, kur mund të ndryshoni përparësitë tuaja. Po ju mund të përdorni rrjetet sociale, Tinder ka një reputacion jo serioz, por historitë e suksesit të takimit në internet janë të pamohueshme. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të kursyer kohë. Është më mirë të dini nëse jeni të interesuar në dikë pak në internet para se të shkoni të shihni dikë personalisht. Ju falenderoj shumë për vlerësimet tuaj, shpresoj t’ju vijmë në ndihmë sadopak .Ditë të mbarë!/Dritare.net

Enertila Bekteshi, Psikologe Klinike

Nëse doni të ndani pyetje, këshilla apo dhe rrëfime, ju lutem shkruani në: [email protected]