Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Letër psikologes/ Nuk bëj dot dashuri me burrin se mendoj për të tjerë. Çfarë të bëj?

Letër psikologes/ Nuk bëj dot dashuri me burrin se mendoj për

Përshëndetje, unë jam 39 vjeçe dhe jam e martuar për 8 vjet. Me burrin tim jemi mirë së bashku. Problemi fillon kur fillon marrëdhënia seksuale. Ndërsa jemi duke bërë dashuri mendoj për gjëra, situata në të cilat burri im nuk është aty, më vijnë në mendje skena filmash, burra të tjerë, situata jo të përjetuara. Si është e mundur kjo? Ndoshta do të thotë që jam në krizë me burrin tim dhe nuk e kisha vërejtur? Faleminderit!

Përgjigjet psikologe, Enertila Bekteshi

Përshëndetje,doja para së gjithash të theksoja se ajo që po ju ndodh nuk është aq e çuditshme sa mendoni. Imagjinata është një përbërës shumë i rëndësishëm në jetën e, njerëzve. Shumë shpesh njerëzit shqetësohen se sa realiste është fantazia, dhe ky shqetësim ndihet shumë më tepër kur merreni me seksualitetin. Por burgosja e fantazisë brenda rregullave do të ishte e barabartë me de-natyralizimin e saj dhe privimin e tij nga funksioni i saj. Duke supozuar që organi seksual më i fuqishëm që kemi është truri, mos përdorimi i tij gjatë marrëdhënieve seksuale do të ishte pak si heqja e vetes nga një burim shumë i dobishëm kënaqësie !
Fantazia për njerëz të tjerë përveç partnerit nuk është as e çuditshme, as e rrallë. Dua te them se nuk është një çrregullim imagjinata . Një imagjinatë kjo që ju lejon të arrini eksitimin, duke menduar për një person tjetër, ndërsa bëni seks me partnerin tuaj.

Me siguri fantazitë e këtij lloji mund të na ndihmojnë të kuptojmë më mirë veten dhe preferencat tona seksuale , të cilat, në të vërtetë, janë procese mendore që zbulojnë dëshirat tona më të thella. Përmes këtyre praktikave, njeriu përpiqet t'i japë një tronditje simbolike marrëdhënies së tij. Kjo është arsyeja pse nuk duhet të ndihet fajtor për të pasur fantazi të tilla .Nuk ka asnjë arsye për ta konsideruar këtë praktikë si një formë pabesie , edhe nëse shumica prej nesh mund të mendojë kështu. Të fantazosh për një person tjetër nuk do të thotë që ti të ndalosh ta duash partnerin tënd.Është vërejtur se sa më shumë që çifti ka qenë së bashku për disa kohë, aq më e shpeshtë është që në fantazitë seksuale ka elementë ose njerëz të jashtëm ndaj çiftit dhe kjo nuk lidhet absolutisht me një marrëdhënie të keqe brenda çiftit, domethënë çifti është rehat së bashku!
Nëse e mendoni, kjo nuk është aq e çuditshme ,në fazën fillestare të një çifti mbizotëron dimensioni fantastik, me kalimin e kohës realiteti duhet të mbizotërojë nëse çifti do të strukturohet, kështu që përdorimi i fantazive në këtë pikë është pak a shumë si t'i japësh hapësirë ​​pak magjisë përkohësisht duke e lënë mënjanë realitetin.
Prandaj, në rast se çifti nuk ka probleme ka pak kuptim të shqetësoheni se sa e vërtetë është fantazia. Nëse jo, mbase situata do të duhet të shihet më thellë.
Duke thënë këtë, ajo që mund të jetë e dobishme, për shembull , do të ishte të kuptonim nëse fantazia shpreh nevoja, dëshira që ju do të dëshironit t'i plotësonit., ose nëse, nga ana tjetër, ndoshta thjesht sjell kujtime, përvoja, skena të shikuara, të cilat na kanë goditur dhe që prandaj i përkasin kujtesës sonë dhe që kujtesa jonë na kthen kur jetojmë përvoja të ngjashme.
Padyshim, fantazimi, dhe specifikisht, të jesh në gjendje të fantazosh për të tjerët është krejtësisht normale Një tjetër gjë shumë e rëndësishme fantazia është një gjë shumë intime, kështu që ndarja e saj ose jo me partnerin tuaj është një zgjedhje që nuk mund dhe nuk duhet të ndjekë një rregull, çdo person dhe çdo çift duhet të ndjehen të lirë të zgjedhin se si ta përjetojnë këtë dimension.

Këto fantazi janë të padëmshme për sa kohë që nuk e teproni dhe filloni t’i abuzoni. Në të kundërt kërkoni ndihmë nga një psikolog për detajet tuja me personale. Ju falënderoj dhe gjithë të mirat./dritare.net