Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Letër psikologes: Më duket vetja e pavlerë. Si t’i kontrolloj mendimet!

Letër psikologes: Më duket vetja e pavlerë. Si t’i

Përshëndetje Psikologe Enertila!

Unë që po ju shkruaj jam një lexuesja juaj e rregullt në Dritare TV. Jam 20 vjeç dhe po ndihem në vështirësi me veten time. Kam filluar të ndihem si e pavlerë,me vinë në kokë mendime të këqija rreth aftësive të mia. E pranoj që në familje kam pas një fëmijëri të vështirë, por këto mendime po më bëjnë të ndihem shumë keq.

Psikologia Enertila Bekteshi, përgjigjet!

Përshëndetje lexuesja jonë

Të gjithë mund të mendojmë se jemi të padobishëm në kohë të vështira, por mund të bëhet një problem serioz nëse këto ndjenja janë të vazhdueshme.

Megjithatë, kur këto ndjenja të pavlefshmërisë lindin vazhdimisht, ato mund të pasqyrojnë një problem të shëndetit mendor. Nëse mendoni se ndiheni të pavlerë, është e rëndësishme t'i eliminoni këto mendime, sepse nuk ia vlen të merreni me to. Nëse ju keni pasur një fëmijëri të vështirë, mund të ndiheni vazhdimisht të pavlerë. Kur lindin këto mendime mund të jetë një shenjë se po ndiheni bosh. Të kesh një qëllim të qartë në jetë mund t'ju ndihmojë të ndiheni më mirë me veten tuaj.

Njerëzit që fillojnë të ndihen të pavlerë shpesh kanë mendime negative së brendshmi. Unë mendoj se ju duhet të flisni me mirësi për veten tuaj. Kur besoni se keni një dialog të brendshëm negativ, kërkoni mënyra për t'i riformuluar këto mendime në një mënyrë më pozitive .Është mirë që të analizoni shqetësimet tuaja,filloni të kuptoni se nga vijnë ato. Ndonjëherë ne nuk i kuptojmë të gjitha gjërat pozitive në jetën tone,ndaj gjeni kohën dhe mundësinë reflektoni për atë për të cilën jeni mirënjohës. Dua tu them si diçka tepër të rëndësishme se këto ndjenja të pavlefshmërisë mund të jenë shenjë e një problemi të shëndetit mendor. Nëse këto ndjenja janë të vazhdueshme, shqetësuese ose e bëjnë jetën e përditshme të vështirë, është e rëndësishme t'i drejtoheni një specialist të shëndetit mendor. Ju uroj ditë të mbarë e gjithë të mirat./dritare.net