Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

E reja i shkruan psikologes: Vuaj nga mendimet e frikshme. Më ndihmo!

E reja i shkruan psikologes: Vuaj nga mendimet e frikshme. Më ndihmo!

Përshëndetje psikologe Enertila

Unë që ju shkruaj jam një vajzë 25 vjeç që shpesh gjatë ditës mendja ime mbërthehet nga mendime të këqija, të frikshme, toksike. Kjo gjendje më jep shumë ankth dhe më pengon shumë gjatë ditës. Ju lutem çfarë mund të më thoni diçka në lidhje me gjendjen time. Faleminderit!

Psikologe Enertila Bekteshi, përgjigjet!

Përshëndetje lexues të Dritare.net!

Mendimet toksike janë aq të dëmshme sa mund të ndikojnë në të gjitha aspektet e jetës sonë Shumë shpesh, është sikur dëgjojmë një zë të brendshëm mjaft të bezdisshëm që na thotë pa pushim fraza . Kur nxitet negativiteti, fillon një rreth vicioz në të cilin mendimet negative përforcojnë emocionet negative, të cilat nga ana tjetër prodhojnë veprime negative. Natyrisht, shkëmbimi i mendimeve negative me ato pozitive është shumë më i lehtë ta thuash sesa të bëhet. Mendimet toksike janë shpesh rezultat i traumave tona të fëmijërisë.

Megjithatë, ndërgjegjësimi për këto mendime për të bërë një detoksifikim mendor dhe për t'i hequr ato mund të sjellë përfitime reale për trupin dhe mendjen tuaj lexuesja jonë. Mendimet toksike dhe negative mund të ngacmojnë, mendime që fshehin problemet e vetëvlerësimit ,mendime që fshehin traumat e fëmijërisë , mendime që fshehin pjesë të vetes që janë të vështira për t'u pranuar ,mendimet që fshehin aspekte të jetës që na bëjnë të shqetësuar dhe të frikësuar. Mendimet negative fshehin gjithmonë diçka pas tyre. Në këndvështrimin tim lexuesja jonë do të sugjeroja se për të eliminuar mendimet negative që ju mundojnë, është e rëndësishme të kuptoni shkaqet themelore. Lexuesja jonë e rëndësishme është të mendoni se mendimet negative nuk zgjasin përgjithmonë, sepse janë të lidhura me periudhën që po përjetojmë dhe sepse jemi ne ata që u japim atyre mundësinë ose jo të rriten dhe të na mbushin mendjen. Mendimet negative bëhen të fuqishme kur ne u lëmë atyre hapësirën për t'u rritur dhe për të krijuar një aleancë me ankthet dhe frikërat tona.

Për të qenë në gjendje t'i ndalojmë ato, është e rëndësishme të krijoni një kontekst të sigurt, si në nivel personal, social dhe emocional, për të krijuar për më shumë mendime dhe ngjarje pozitive. E dashur lexuesja jonë ulni mendimet toksike për të shmangur pasojat . Mendimet negative dhe toksike fshehin shumë më tepër sesa thonë, dhe janë shprehje e diçkaje që ndoshta duhet ta pranojmë, ta ndryshojmë ose ta vëmë në dyshim. Ky është një këndvështrim i thjesht për të qenë në gjendje të përballeni dhe të kapërceni mendimet negative ,por nëse gjendja juaj nuk mundet të menaxhohet nga ju ,do tu sugjeroja ti drejtoheshit një specialist të shëndetit mendor. Uroj shumë që tu kem ndihmuar sadopak .Gjithë të mirat./dritare.net