Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Këto produkte ushqimore nuk prishen kurrë!

Këto produkte ushqimore nuk prishen kurrë!

Edhe pse mund të duket e çuditshme, ka disa produkte ushqimore që nuk skadojnë kurrë. Kemi gjetur së paku gjashtë të tillë, që mund të blihen pa kontrolluar datën e skadencës.

E para është kripa.

Nëse në enën e saj vëmë dhe disa kokrra oriz, do qëndrojë shumë e shumë kohë lëshuar lagështirë.

Mielli i misrit.

Këto produkte ushqimore nuk prishen kurrë!

Por në mënyrë që të konsumohet edhe pas disa kohësh, duhet të ruhet në një vend të thatë dhe në një enë të mbyllur mirë.

Pijet alkoolike.

Pijet alkoolike nuk kanë datë skadence. Mjafton që shishet e alkoolit t’i mbani larg dritës së diellit dhe nuk i gjen asgjë.

Kafeja e çastit.

Këto produkte ushqimore nuk prishen kurrë!

Mund të rezistojë edhe për vite me radhë.

Dhe në fund mjalti.

Nuk ka skadencë, mund të konsumohet edhe pas disa vitesh nga momenti i prodhimit./L.F-dritare.net