Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Ja pse duhet t’i ndryshoni dyshekët çdo 7 vjet!

Ja pse duhet t’i ndryshoni dyshekët çdo 7 vjet!


Këshilla më e mirë që ju të bëni gjumë të rehatshëm është të ndryshoni dyshekun tuaj çdo 7 vjet ose çdo 10 vjet, në varësi të dyshekut. Jetëgjatësia e dyshekut tuaj varet nga kujdesi që ju tregoni për të, sa shpesh rrotulloheni dhe sa flini.

Më poshtë dritare.net ju sjell arsyet pse duhet ta ndryshoni shpesh dyshekun tuaj.

Pluhuri-Imagjinoni sa pluhur mund të mbledhë dysheku për 7 vjet, që është i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Gjymi i dobët-Në një dyshek të vjetër gjumi nuk është cilësor. Pasojat e një gjumi të dobët janë të lidhura me sëmundjet e zemrës, veshkave dhe diabetit.

Zhurma-Nëse dysheku juaj bën zhurmë kur ju lëvizni, duhet ndryshuar.

Ndryshimi i trupit-Trupi juaj ndryshon ndër vite dhe duhet që edhe dyshekun ta ndërroni, për shkak se ka marrë formë./E.B-dritare.net