Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Industria e seksit në krizë për shkak të pandemisë. Ja si e vijojnë ata aktivitetin!

Industria e seksit në krizë për shkak të pandemisë. Ja

Për shkak të koronavirusit, industri të ndryshme po pësojnë një goditje në ekonomi. Dhe këtu nuk bën përjashtim as industria e seksit.

"Virusi është një fatkeqësi për bizneset që veprojnë me klientë drejtpërdrejtë, puna e seksit nuk është ndryshe. Unë normalisht fitoj pak para përmes rrugëve në internet” ", thotë Goddess Cleo.

Por punonjëset e seksit vijojnë ende punën, për të firuar para. Ndonëse në një mënyrë krejt tjetër. Tashmë edhe ata punojnë nga shtëpia përmes internetit.

Një prej punonjësve, shprehet se ka pasur mjaft kërkesa nga klientët e saj, për tashmë për video apo komunikime përmes mjeteve teknologjike.

Por për shumë punonjës të seksit puna në internet nuk është një zgjidhje e thjeshtë.

Industria e seksit në krizë për shkak të pandemisë. Ja

Përdorimi i platformave në internet nënkupton që të ardhurat për ta janë më të pakta. Po kështu, raporton BBC, ato do të duhet të investojë në blerjen e pajisjeve të ndryshme, si lodrat e seksit, të kenë një ambient të mirë, ndriçimin e mirë, që përkthehet në kosto ekonomike.

Ja si shprehen disa nga punonjëset e seksit, për punën e tyre në një mënyrë të re:

"Unë nuk jam e guximshëm sa të jem e zhveshur në internet dhe të kritikohem”.

“Privatësia është shumë shqetësim”.

“Është shumë më e vështirë të fshihet identiteti në internet dhe përmbajtja e videos mund të vidhet.”

Megjithatë ka ende punëtorë seksi që i takojnë klientët e tyre personalisht. Kjo për shkak se ata kanë nevojë për para, dhe nuk përfshihen në skemën e shtetit, për mbështetjen financiare në këto kohë pandemie./L.F-dritare.net