Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut, në një botë post-Covid!

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,

Sistemi i transportit publik në Hong-Kong prej kohësh është konsideruar si një nga më efikasët në botë. Dhe nuk është aspak për t'u habitur që një udhëtim me tramvajin e famshëm MTR ose Star Ferry është në listën e çdo turisti.

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,

Para pandemisë, mesatarisht 12.9 milionë pasagjerë provonin udhëtimin me tramvaj dhe çdo herë ato ishin të mbushura jashtëzakonisht plot, informon dritare.net

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,

Të frymëzuar nga situata me Covid-19, dizajnerët me bazë në Hong-Kong kanë vendosur të punojnë për të rikrijuar forma ikonike të mjeteve të transportit në qytet, përfshirë tramvajet e tij historike dhe tragetet gjithnjë e më të njohura, për të parë se si transporti publik mund të duket në një botë post-pandemike.

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,

Më poshtë ne ju sjellim disa nga dizajnimet e tyre./K.C/dritare.net

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,

Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,Foto/ Si mund të duken tramvajet dhe tragetet ikonike të Hong-Kongut,