Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Disa mënyra më efektive për të pastruar pianura qeramike!

Disa mënyra më efektive për të pastruar pianura qeramike!

Pianura prej qeramike nuk është e lehtë për t'u pastruar dhe ekziston një rrezik i lartë për t'u gërvishtur nëse nuk përdorni metodat e duhura të pastrimit.
Këtu janë mënyra të thjeshta si ta bëni dritë pianurën!

Si të hiqni ushqimin e djegur?

Është e rëndësishme të hiqni ushqimin e djegur sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur koren në pllakë. Sigurohuni që të përdorni një opsion jo gërryes si pastë dhëmbësh ose uthull për të shmangur gërvishtjen e sipërfaqes. Natyrisht, përpara se të filloni, sigurohuni që soba të jetë e fikur dhe pianura të jetë ftohur.

Metoda 1: Pastë dhëmbësh
Për njolla të forta, do t'ju duhet diçka e fortë. Pasta e dhëmbëve që përmban sodë buke do të bëjë patjetër një punë më të mirë. Fërkojeni pastën e dhëmbëve në zonat e pianurës tuaj me ushqim të djegur dhe lëreni të veprojë për 15 minuta. Përdorni një leckë të lagur për të fshirë pastën e dhëmbëve për një sipërfaqe me shkëlqim dhe të pastër.

Metoda 2: Uthull
Përtej gatimit, uthulla është një përbërës kyç për pastrimin e shtëpisë, me përdorime të shumta. Nëse nuk e keni përdorur deri më tani, ne do ta rekomandonim! Për rezultate më të mira, transferojeni uthullën në një shishe me spërkatje, spërkatni me bollëk sipërfaqen e gatimit dhe përdorni një leckë të lagur për të fshirë ushqimin e djegur.

Si ta mbani të pastër sipërfaqen e gatimit?


Disa mënyra më efektive për të pastruar pianura qeramike!
Metoda 1: Sodë buke dhe uthull.

Filloni duke u siguruar që soba juaj të jetë e ftohtë. Spërkateni ose fshijeni lehtë sipërfaqen me uthull të bardhë. Kjo do të largojë thërrimet dhe mbeturinat e tjera të lehta. Më pas spërkatni një shtresë sode buke në të gjithë sipërfaqen. Lagni një peshqir të vjetër (i madh sa të mbulojë sobën) në ujë të ngrohtë, përhapeni mbi sipërfaqen e mbuluar me sodë buke. Lëreni të pushojë për të paktën 15 minuta.

Përdorni peshqirin për të fshirë sodën e bukës,ndoshta do t'ju duhet ta shpëlani peshqirin dhe ta fshini disa herë. Si një gërryes i butë, soda e bukës do të heqë gjithë atë mbeturinë dhe mbetje, por mos u shqetësoni, është aq e butë sa nuk do të gërvishtet fare pllaka. Kur të keni mbaruar, shpëlajeni mirë.

Metoda 2: Përdorni një pastrues të gjithanshëm
Metoda e sodës së bukës dhe uthullës është një mënyrë e thjeshtë për të pastruar sobën tuaj me materialet që keni në dorë, por mund të kufizoheni edhe në pastrues të përgjithshëm që keni nëpër shtëpi. Për ta pastruar, spërkatni sipërfaqen e gatimit me një sasi të madhe pastrues. Më pas, duke përdorur një peshqir kuzhine, fshijeni butësisht në një lëvizje rrethore. Kjo në përgjithësi heq shenjat kafe./K.C/dritare.net