Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas shkencës!

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Edhe pse jemi dakord se bukuria është subjektive, ekzistojnë disa kritere shkencore me të cilat mund të “masim bukurinë”. Formula njihet si raporti i artë i bukurisë, i cili daton në Greqinë e Lashtë. Ky ekuacion përdoret ende shumë nga kirurgët estetikë të fytyrës. Njëra prej tyre, doktoresha Julian De Silva, ka vendosur të përpilojë një listë me 10 femrat më të bukura në botë, duke treguar saktësisht se sa afër i ishin afruar idesë së përsosmërisë së grekëve të lashtë.

10. Cara Delevingne -89,99%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Modelja e famshme 30-vjeçare është e njohur kryesisht për vetullat e saj të trasha dhe të plota, të cilat e lejuan atë të futej në top 10 listën së bashku me buzët e saj me formë të bukur, të cilat shënuan 98.5%. Megjithatë, Dr. Silva shpjegoi se do të ishte edhe më lart në listë nëse do të kishte një ballë më të vogël.

9. Katy Perry — 90.08%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Sipas përmasave të raportit të artë, hunda e interpretueses 37-vjeçare është tipari i saj më i mirë, veçanërisht baza e hundës në raport me gjerësinë e buzëve, e cila shënoi 98.8%. Mjekra e saj kishte përqindjen më të ulët në krahasim me tiparet e tjera. Forma e fytyrës së saj konsiderohet gjithashtu një nga pikat e saj të forta.

8. Natalie Portman — 90.51%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Me një rezultat prej 99%, sytë e aktores 41-vjeçare janë pozicionuar shumë mirë.

6. Kate Moss — 91.05%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Hapësira e ballit dhe e syve të supermodeles 48-vjeçare janë 2 nga avantazhet më të mëdha të fytyrës së saj. Megjithatë, sipas përmasave të raportit të artë, zona e saj e vetullave dhe forma e fytyrës shënuan më të ulëtat.

5. Taylor Swift — 91.64%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Mjekra dhe hunda e këngëtares 32-vjeçare shënuan pikët më të lartat, sipas përmasave të raportit të artë, me të dyja tiparet me 97%. Me 83%, vetullat e saj shënuan pikën më të ulët në mesin e tipareve të tjera të saj.

4. Ariana Grande — 91.81%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Balli, hunda, mjekra dhe buzët e yllit të popit 29-vjeçar janë ndër tiparet më të forta të fytyrës së saj, sipas përmasave të raportit të artë. Vetullat e saj shënuan pikët më të ulëta.

3. Amber Heard — 91.85%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Me një rezultat 99.6%, aktorja 36-vjeçare ka një mjekër pothuajse perfekte. Edhe hunda e saj shënoi shumë të larta. Me 80.2%, forma e saj e fytyrës mori rezultatin më të ulët në krahasim me tiparet e tjera të saj.

2. Beyoncé — 92.44%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Ylli 40-vjeçar ka një formë pothuajse perfekte të fytyrës me një rezultat prej 99.6%, sipas përmasave të raportit të artë. Vetullat dhe hunda e saj shënuan rezultatin më të ulët në krahasim me tiparet e tjera të fytyrës.

1. Bella Hadid - 94,35%

Cilat janë femrat më të bukura në botë sipas

Modelja 25-vjeçare ka shënuar rezultatin më të lartë për mjekrën e saj, me 99,7%, e ndjekur nga pozicioni i syve me 97,65% dhe balli me 97%. Rezultatet e saj më të ulëta erdhën për zonën e vetullave dhe vetullave./L.F-dritare.net