Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Apple pritet të bëjë ndryshimin më të madh në iPhone, në 11 vjet!

Apple është vendosur të prezantojë iPhone 15 brenda pak ditësh dhe pritet gjerësisht të vijë me një ndryshim të rëndësishëm.

iPhone 15 thuhet shumë se do të heqë karikuesin e Apple Lightning në favor të karikimit USB-C, duke shënuar një moment historik për kompaninë duke adoptuar karikimin universal. Ndryshimi përfundimisht mund të thjeshtojë procesin e karikimit në pajisje dhe marka të ndryshme, citon CNN.

Apple pritet të bëjë ndryshimin më të madh në

Ndërrimi do të vinte më pak se një vit pasi Bashkimi Evropian votoi për miratimin e legjislacionit që kërkon që telefonat inteligjentë, tabletët, kamerat dixhitale, altoparlantët portativë dhe pajisjet e tjera të vogla të mbështesin karikimin USB-C deri në vitin 2024. Ligji i parë në llojin e tij synon për të ulur numrin e karikuesve dhe kabllove me të cilët konsumatorët duhet të përballen kur blejnë një pajisje të re, dhe për t'i lejuar përdoruesit të përputhin pajisjet dhe karikuesit edhe nëse janë prodhuar nga prodhues të ndryshëm.

“Ky është padyshim ndryshimi më i madh në dizajnin e iPhone për disa vite, por në realitet, nuk është një lëvizje dramatike,” tha Ben Wood, një analist në ÇS Insight.

Kjo për shkak se Apple ka kaluar më parë iPad-ët dhe MacBook-ët e saj në karikim USB-C. Megjithatë, kompania ka qenë rezistente ndaj ndryshimit në iPhone.

Vitin e kaluar, nënkryetari i lartë i Apple i marketingut në mbarë botën, Greg Joswiak, theksoi publikisht vlerën dhe përhapjen e karikuesit Lightning, i cili është projektuar për karikim më të shpejtë të pajisjes. Apple prezantoi karikuesin Lightning së bashku me iPhone 5 në 2012, duke zëvendësuar lidhësin e tij të vjetër ekzistues me 30 pin me një lidhës që mundësonte karikim më të shpejtë dhe kishte një dizajn të kthyeshëm.

Çfarë do të thotë kjo për përdoruesit e iPhone?

Aktualisht është e paqartë nëse kalimi në USB-C do të ndodhë për të gjitha modelet e reja të iPhone 15 apo vetëm për pajisjet Pro. Kalimi në USB-C nuk ka të ngjarë të jetë një nxitje e vetme për njerëzit që të përmirësojnë, por mund të ndikojë disa konsumatorë që kanë qenë rezistent ndaj iPhone mbi kufizimet e tij të karikimit, sipas Thomas Husson, një zëvendës president në Forrester Research.

Pajisjet iPhone 15 pritet të dërgohen me një kabllo të re në kuti, por duke pasur parasysh që shumë pajisje celulare tashmë përdorin USB-C, duke përfshirë iPad dhe MacBook të vetë Apple, qasja në telat e karikimit nuk duhet të jetë shumë e vështirë ose e kushtueshme.

Apple gjithashtu mund të anashkalojë plotësisht karikimin me tela për t'i hapur rrugë karikimit me valë sipas McQueen./M.K-dritare.net