Na ndiqni edhe në

Kosova dhe Rajoni

Qeveria serbe merr dy vendime që kanë të bëjnë me Kosovën

Qeveria serbe merr dy vendime që kanë të bëjnë me

Qeveria e Serbisë ka mbajtur sot mbledhje ku ka marrë disa vendime që kanë të bëjnë edhe me Kosovën. Siç njoftojnë mediat në Beograd, qeveria serbe sot ka marrë vendim për krijimin e Qendrave Shëndetësore në Zubin Potok e Zveçan. Sipas këtyre raportimeve, ky vendim është në përputhje me Rezolutën 1244.

“Anëtarët e qeverisë miratuan gjithashtu Vendimin për formimin e Komitetit Kombëtar për Zbatimin e Konventës për Mbrojtjen e Pronave Kulturore në rast Konflikti të Armatosur, për një periudhë pesëvjeçare”, thuhet në raportimin e mediave serbe.

Në veri të Kosovës po vazhdon të jetë situatë e tensionuar pas vendimit të qeverisë së Kosovës për reciprocitetin e targave./Dritare.net