Na ndiqni edhe në

Kosova dhe Rajoni

Mbërrijnë në Kosovë 38 400 doza të vaksinës antikovid nga COVAX!

Mbërrijnë në Kosovë 38 400 doza të vaksinës

Në Kosovë kanë arritur 38,400 dozat e vaksinës kundër Covid-19 përmes programit COVAX të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Lajmin është konfirmuar nga Agjencia për Fëmijë e Kombeve të Bashkuara, UNICEF.

Ky është edhe kontigjenti i dytë i vaksinave të programit të COVAX në vend dhe shpërndarja e vaksinave do të bëhet në bazë të planit kombëtar të vaksinimit të Kosovës.

Më 28 mars në Kosovë kishte arritur dërgesa e parë me 24.000 doza të vaksinës. Këtë javë dhe javën e kaluar, vendi ka pranuar edhe dy kontingjente vaksinash Pfizer/BioNTech, me mbi 7,000 doza në total, si donacion nga Bashkimi Evropian. BE-ja ka ndarë gjithsej 95,000 doza të vaksinave për Kosovën, të cilat do të shpërndahen gradualisht. Të mërkurën ka nisur vaksinimi i personave mbi 65 vjeç kundër Covid-19./dritare.net