Na ndiqni edhe në

Kosova dhe Rajoni

Kovid-19/ Kosova ashpërson masat, nisin kufizimet!

Kovid-19/ Kosova ashpërson masat, nisin kufizimet!

Qeveria e Kosovës ka miratuar këtë të diel, masat e reja antikovid. Ajo ka marrë vendimin që për dy javë të mbyllen të gjitha çerdhet në vend. Ndërkohë që është shtyrë deri në 26 shtator nisja e procesit mësimor.

“Aktiviteti mësimor në institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar, duke përfshirë edhe institucionet e arsimit parashkollor dhe të qëndrimit ditor pezullohet deri më datë 26 shtator 2021. Ky pezullim vlen edhe për aktivitetin mësimor me prezencë fizike në institucionet publike dhe private të arsimit universitar“, thuhet në masat e reja që u diskutuan në mbledhjen e sotme të Qeverisë.

Kufizimi i qarkullimit të qytetarëve vazhdon të jetë nga ora 22:00 deri në ora 05:00.

Shërbimet e gastronomisë lejohen të zhvillojnë aktivitetin e tyre në përputhje me udhëzuesin përkatës.

Më tej në vendim thuhet se të gjithë ata persona që hyjnë në territorin e Kosovës duhet të posedojnë një nga dëshmitë e mëposhtme: Certifikatën e vaksinimit për vaksinimin e plotë ose marrjen e një dozë të vaksinës kundër kovid; Testi RT-PCR negativ për kovid, jo më i vjetër se 72 orë; Dëshmi se personi ka kaluar kovid (test RT-PCR pozitiv i lëshuar jo më pak se 21 ditë dhe jo më shumë se 180 ditë ose rezultat pozitiv i testit të antitrupave serologjik –IgG, i lëshuar më së shumti para 30 ditëve, ose Test i shpejtë antigjen negativ jo më i vjetër se 48 orë.

Sakaq, mbeten në fuqi masat për udhëtarët që duan të hyjnë në Kosovë./M.T/dritare.net