Na ndiqni edhe në

Kosova dhe Rajoni

Gjykata Speciale, refuzon kërkesën për lirimin e Kadri Veselit!

Gjykata Speciale, refuzon kërkesën për lirimin e Kadri Veselit!

Gjykatá Speciále, ka refuzuár kërkesën për lirimin e Kadri Veselit nga paráburgimi. Avokati Ben Emmerson kishte kërkuar lirimin e Veselit përkohësisht nga paráburgimi, duke ofruar një listë me kushte që do të plotësoheshin. Vendimin për refuzimin e kërkesës e ka marrë gjykatësi i procedurës paraprake Nicolas Guillou. Ndër arsyet që përmenden për refuzimin e kësaj kërkese, janë “rréziku për t’u árratisur”, “ndërhyrja në proces” ose “kryerja e kriméve të tjera”. Ish-kryeparlamentari Kadri Veseli bashkë me ish-krerë të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi, Rexhep Selimi e Jakup Krasniqi ákuzohen nga Gjykata Speciale, për krimé lufté./L.F-dritare.net