Na ndiqni edhe në

Kosova dhe Rajoni

Bie qeveria e Serbisë, i kërkon Vuçiçit të shpërndajë Kuvendin! 

Bie qeveria e Serbisë, i kërkon Vuçiçit të

Qeveria e Serbisë i dërgoi Presidentit të Republikës propozim të arsyetuar për shpërndarjen e Kuvendit Kombëtar dhe shpalljen e zgjedhjeve për deputetë. Mbajtja e zgjedhjeve të reja parlamentare në rrethanat ekzistuese do të siguronte një shkallë më të lartë të demokracisë, duke reduktuar tensionet e krijuara midis opsioneve kundërshtare në shoqëri, duke refuzuar ekskluzivitetin dhe gjuhën e urrejtjes dhe duke afirmuar të drejtën për të shprehur lirisht mendimet dhe pikëpamjet për çështje të caktuara politike, ekonomike, duke përfshirë edhe afirmimin e mëtejmë të vlerave evropiane, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Serbisë.


Organi i përkohshëm i qytetit të Beogradit është formuar sot, pas së cilës ka mbajtur seancën e parë, në të cilën për kryetar është emëruar Aleksandar Shapiq.

Anëtarë janë emëruar Aleksandar Mirkoviç, Nikolla Nikodijeviç, profesor dr. Vladimir Obradoviç dhe Dobrica Veselinoviç, kanë bërë të ditur nga sekretariati për Informim i Qytetit të Beogradit.

Në propozimin për shpërndarjen e parlamentit, ndër të tjera thuhet se kohët e fundit ka pasur kërkesa nga një pjesë e opinionit për shpalljen e zgjedhjeve të reja, të jashtëzakonshme për deputetë dhe se më 11 shtator, një pjesë e Partitë politike opozitare i paraqitën një kërkesë të tillë Presidentit të Republikës.

“Qeveria, duke u nisur në radhë të parë nga kjo kërkesë, mbajti qëndrimin se zbatimi i procesit zgjedhor, si një nga postulatet bazë të një shoqërie demokratike, do të ishte një mundësi e mirë për të rishikuar fuqinë politike të argumenteve, performancën e kaluar dhe planet e të gjithë aktorët e skenës politike dhe t'u mundësohet qytetarëve që lirisht të shprehin vullnetin e tyre në cilin drejtim duhet të lëvizë Republika e Serbisë”, thuhet në njoftim./K.C/dritare.net