Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Rama njofton: Zgjidhet Bordi i Akreditimit i Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë

Rama njofton: Zgjidhet Bordi i Akreditimit i Agjencisë së Sigurimit

Kryeministri Rama ka prezantuar Shqiponja Telhaj, si kreun e Bordit të Akreditimit të Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë. Ky bord përbëhet nga 11 anëtarë, të përzgjedhur mes 117 kandidaturash brenda dhe jashtë vendit.

Rama njofton: Zgjidhet Bordi i Akreditimit i Agjencisë së Sigurimit

"Zgjidhet Bordi i Akreditimit i Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë, i cili përbëhet nga 11 anëtarë që u përzgjodhën mes 117 kandidaturash nga brenda dhe jashtë vendit, shqiptarë e të huaj. Me një falenderim të përzemërt për të gjithë kandidatët që iu përgjigjën pozitivisht ftesës së Ministrisë së Arsimit, Rinisë dhe Sportit, jam i bindur se falë kësaj pjesëmarrjeje përtej çdo pritshmërie, do të kemi një superskuadër ndërkombëtare në mbikqyrje të cilësisë së universiteteve tona
Shqiponja Telhaj, kryetarja e re e Bordit të Akredimit është profesore e asociuar në Sussex University në Angli dhe kërkuese shkencore në Qendrën për Performancë Ekonomike në London School of Economics. Ka doktoruar në Staffordshire University. Ka publikuar 32 artikuj dhe raporte me fokus zhvillimin e politikave të arsimit të lartë, të botuara në revista e gazeta prestigjoze ndërkombëtare. Ka kontribuar si këshilltare në Ministrinë e Arsimit të Anglisë kryesisht në fushën e sigurimit të cilësisë në arsim."- shkruan Rama./M.T/dritare.net