Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Pedagogët në protestë. Ja kërkesat e tyre!

Pedagogët në protestë. Ja kërkesat e tyre!

Pedagogët e universiteteve në vend janë mbledhur sot në një protestë.

Pedagogët në protestë. Ja kërkesat e tyre!

Ata kanë paralajmëruar për bojkot të mësimit, nëse nuk plotësohen kushtet e tyre. Pedagogët kanë 9 kërkesa ndër të cilat është edhe rritja e pagës.

Kërkesat e pedagogëve!

-Rritja e pagave për pedagogët dhe stafin ndihmës

-Rritja e financimit për kërkimin shkencor

-Rivendosja e shtesave mbi pagë

-Rritja e shtesës mbi pagën për vjetërsinë në punë

-Rritja e pagesës së orëve të ngarkesës suplementare

Pedagogët në protestë. Ja kërkesat e tyre!

-Rivlerësimi i orës mësimore pasi ka zbritje prej 50% të pagesës së orës mësimore si rezultat i mosfierencimit të orës mësimore të leksionit.

-Rishikimin e tatimit prej 23% mbi pagesën e ngarkesës suplementare

-Të pezullohet deri më 2026 zbatimi i pikës c) të paragrafit të 3, i Kreut III të VKM Nr.112, datë 23.2.2018 për kriteret e marrjes së titullit “Profesor”.

-Të bëhet transparencë mbi buxhetin dhe të ardhurat e universitetet publike./L.F-dritare.net