Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Breshka ‘Kareta Kareta’ rikthehet në brigjet e Orikumit

Breshka ‘Kareta Kareta’ rikthehet në brigjet e Orikumit

Në brigjet e Orikumit është rikthyer breshka e llojit ‘Kareta Kareta’. Ajo i përket familjes familjes Cheloniidae. Temperaturat e ulëta në shtete të tjera ku këto breshka kanë habitatin i bën që në këtë periudhë të vitit të kthehen në brigjet e Vlorës.

Breshka ‘Kareta Kareta’ rikthehet në brigjet e Orikumit

Breshka ka rënë në rrjetat e peshkatarëve dhe ka një peshë prej 23 kg.

Breshka ‘Kareta Kareta’ rikthehet në brigjet e Orikumit

Momentalisht po mbahet në qendrën e peshkimit Orikum, nën kujdesin e specialistëve për shëndetin e saj dhe më pas për arsye studimore do të niset për në Turqi./l.F-dritare.net