Video/ Mc Donald’s hap një minirestorant për bletët

Kolonitë e bletëve në mbarë botën po vdesin me ritme alarmante. Vetëm në SHBA që nga viti 2016 janë humbur 44% e kolonive.

Ka shumë arsye pse vdesin bletët. Përdorimi i pesticideve, tymi i naftës, praktikat e bujqësisë intensive, parazitët etj. Nëse nuk ndërmerren masa, shumë shpejt mund të përballemi më një kolaps të ushqimit tonë.

Këto krijesa të vogla, pllenizojnë deri në 80% të kulturave tona, dhe nëse vazhdojnë të vdesin me këto norma, duhet t’u themi lamtumirë shumë bimëve që ne kemi nevojë.

LEXO DHE :  Sa kushton të pushosh në Shqipëri? Ja çmimet nga Jugu në Veri!

Disa Mc Donald’s në Sudi janë përpjekur për të ndihmuar këto krijesa që janë të një rëndësie të madhe për jetën, duke i mbajtur në një minirestorant të ndërtuar për ta.

Ata kanë mbjellë dhe lule jashtë, duke iu siguruar një mjedis miqësor me bletë, që ka ndihmuar në shtimin e tyre në vendin skandinav.

Për t’a ndërtuar restorantin e vogël,  Mc Donald’s ka punësuar një marangoz, që është funksional vetëm për bletët./E.B-dritare.netPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.