Ushqimet që të heqin oreksin

Disa ushqime ju ngopin, por edhe do t’ju ndihmojnë që të shmangni zemrat e shpeshta midis vakteve.

elbi

ELBI

Elbi ndoshta është karbohidrat, por pa marrë parasysh se ushqime të tilla ofrojnë energji me afat të shkurtë kohor, ky lloj i drithi zvogëlon oreksin, sheqerin në gjak dhe rrezikun nga diabeti. Fshehtësia pse elbi është më i mirë në krahasim me karbohidratet e tjera kur ngopja është në pyetje, qëndron te fibrat. Nëse hani bukë elbi, mund të prisni përmirësim në metabolizëm dhe rënien e sheqerit në gjak.

specikuq

SPECI I KUQ

Specat e kuq shtojnë shpenzimin e kalorive dhe pakësojnë oreksin. Ky efekt është më i fortë te personat që nuk e kanë për shprehi të konsumojnë ushqime pikante.

mishi

MISHI I PAYNDRYRSHËM

Proteinat janë të shkëlqyeshëm në zvogëlimin e oreksit dhe ofrojnë ndjenjën e të qenit të ngopur. Vetëm 100 gr mish pa yndyrë shujtën tuaj e bëjnë të ngopur. Ata që nuk e pëlqejnë mishin , mund ta zëvendësojnë me bishtaja, fasule, lente, leblebi, perime të gjelbra, si spinaq, brokol dhe lakër jeshile.

salmon

SALMONI

Salmoni përmban sasi të madhe të aminoacideve omega 3, që japin ndjenjën e ngopjes dhe pakësojnë kolesterolin. Hormoni leptinë i cili prodhohet falë atyre yndyrave të shëndetshme pakëson ndjenjën e urisë te njerëzit që kanë peshë të shëndetshme. Nëse nuk ju pëlqen salmoni, mund ta zëvendësoni me ton, troftë dhe skumbri.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.