Të mirat dhe këqijat e Syrit të Kaltër

Për “Syrin e Kaltër” që ndodhet pak pa mbërritur në Sarandë, të gjithë flasin me superlativa, por gazetari Ilir Mati e sheh nga një tjetër kënvshtrim. Në një postim të tijin në “Facebook”, ka renditur një të mirat dhe të këqijat e këtij vendi që në fakt e ka bekuar zoti, por që sipas tij, është lënë si mos më keq nga shteti. Gjithashtu në fund të postimit ai shkruan “O Edi Rama lexo se është për ty. Ti je kryetar i pushtetit ekzekutiv. Shpëtoni monumentin e natyrës  “Syri Kalter”. Studioni dhe vini arkitekt mjedisor për rregullimin e atij mjedisi.

Nga Ilr Mati 

Të mirat dhe të këqijat

Të këqijat:

 1. Emër i vënë nga poetet provincial injorant të realizmit socialist.
 2. Në administrimin e keq të një institucioni shtetëror për zonat e mbrojtura.
 3. Nam i mirë, sy i keq: pis, rrëmuje.
 4. Shërbim social i rremë!
 5. Pylli në degradim.
 6. Peme të thara.
 7. Vizita me pagese.

Të  mirat:

 1. Monument natyror.
 2. Monument kulturor.
 3. Mjedis tërësisht i mundur për t’u ruajtur natyra.
 4. Tërheqje turistike.
 5. Emri : Lumi i Stihisë (për latinet Stiks).
 6. Përmendur nga Vitgjili, Dante Aligeri.

 

Ndaloni Barbarinë!

Ndaloni dhënien e kujdesit injoranteve!

Ktheheni në identitet

 1. Hiqni Restorantet afër
 2. Ndaloni makinat.
 3. Beni rruge kalim për këmbësoret përgjatë basenit.
 4. Vini barkë për njerëzit që nuk ecin dot në këmbe.
 5. Merrni shembull nga Kanioni i Matkes në Shkup.
LEXO DHE :  Përgjimet e Bild: Ja si i ka kërcënuar Flamur Noka, komisionerët e PS në Dibër!

Mjaft se na çmendet! V.D/Dritare.net/

 

 

« Syri i Kalter »Te keqiat:1. emer i vene nga poetet provincial injorant te realizmit socialist.2. Ne administrimin e keq te nje institucioni shteteror per zonat e mbrojtura.3. Nam i mirë – sy i keq: pis, rremuje.4. Sherbim social i rremë!5. Pylli ne degradim.6. Peme te thara.7. Vizita me pageseTe mirat:1. Monument Natyror.2. Monumrnt kulturor.3. Mjedis teresisht i mundur per tu ruajtur natyra.4. Terheqje turistike.5. Emri : Lumi i Stihisë (per latinet Stiks).6. Permendur nga Vitgjili, Dante Aligeri.Ndaloni Barbarine!Ndaloni dhenien e kujdesit injoranteve!Ktheheni ne identitet. Dmth:1. Hiqni Restorantet afer 2. Ndaloni makinat.3. Beni rruge kalim per kembesoret pergjate basenit.4. Vini barke per njerzit qe nuk hecin dot ne kembe.5. Merni shembull nga Kanioni i Matkes ne Shkup.Mjaft se na çmendet!O Edi Rama lexo se eshte per ty. Ti je kryetar i pushtetit egzekutiv. Shpetoni Monumentin e Natyres « Syri Kalter ». Studioni dhe vini arkitekt mjedisor per regullimin e atij mjedisi.Ilir MatiUdherrefyes Turistik Nderi.

Gepostet von Ilir Mati am Donnerstag, 9. August 2018

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.