04:32 - 19 Nentor, 2019

Etiketim: Veton Surroi

Kosova si Norvegjia, Serbia si Zvicra

Nga Veton Surroi Në vend të procesit të integrimit evropian u dha një propozim për inkuadrim në tregun e përbashkët evropian. E mundur? 1. Maqedonia Veriore (atëbotë...

Pas refuzimit, aplikimi në konsullatën tjetër europiane

Nga Veton Surroi Meqë Shqipëria e Maqedonia Veriore u bllokuan nga Franca, duhet të kërkojnë një kontratë të re evropiane. Mbase në Berlin? 1. Është diçka që...

Tre kamionë dhe njëzet e gjashtë milionë orë

Nga Veton Surroi  Në mungesë të energjisë dhe ideve politike në Evropë karshi Ballkanit dhe posaçërisht në mungesë të vullnetit politik për ta integruar këtë...

Emri i ndryshimit

Nga Veton Surroi LVV-ja dhe LDK-ja kanë para vetes vetëm një alternativë: ta bëjnë këtë vend normal apo ta lënë kështu si është. 1. Në Kosovë, më...

Schengeni, Vishegradi dhe Novi-Sadi

Nga Veton Surroi Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore do të nënshkruajnë aspiratat për treg të përbashkët. Si tutje me një ide lehtë të thyeshme? 1. Thuhet (si...

Avullimi i vitit 2025

Nga Veton Surroi  Në varrezat e ideve të pamenduara mirë evropiane shkoi edhe ajo për anëtarësimin e Serbisë në BE më 2025. Kosova pësoi dëmet...

Një MAP për Kosovën!

Nga Veton Surroi NATO-ja duhet të qëndrojë në Kosovë deri sa Kosova të hyjë në NATO. Sa shpejt? 1. Raporti më i thjeshtë për “situatën politike dhe...

Serbia, fqinji ynë euro-aziatik

Nga Veton Surroi Qeveria e re e Kosovës duhet t’i harrojë përkohësisht anëtarësimet e ndryshme ndërkombëtare, prej UNESCO-s e deri te ulësja në OKB. I...

Tri lexime të John Boltonit

Nga Veton Surroi Porosia për “korrigjimin e kufijve” të Kosovës nga Washingtoni erdhi nga njeriu, i cili ishte kundër pavarësisë së Kosovës. Por ka edhe...

Lajme të mira para 6 tetorit!

Nga Veton Surroi A.Kurti apo V.Osmani në krye të Qeverisë, një koalicion në pikë të ditës dhe PDK-ja si prijëtare kundër korrupsionit: kur normaliteti shndërrohet...

Tridhjetëvjeçarëve shqiptarë ende nuk iu dha kumti për demokraci

Nga Veton Surroi Çdo gjë vazhdon të jetë njëjtë derisa të mos jetë më? 1. Fëmijët e lindur më 1989 në Shqipëri, vitin kur ra Muri i...

Shqipëria ka rrugë të tjera, jo vetëm qorre

Nga Veton Surroi Tri gjëra nuk do të ndodhin në Shqipëri. Nuk do të ketë zgjedhje lokale, të lira dhe demokratike, më 30 qershor. Nuk do...

Lidhja socialiste e fshatit të Hashim Thaçit

Nga Veton Surroi Pse Hashim Thaçi me kërcënimet e tij është nisur në rrugën e shndërrimit në barsoletë, ndonëse për fat të keq jo aq...

Mos luani me Ferdonije Qerkezin

Nga Veton Surroi Ka njëzet vjet që i kanë trokitur në derë njerëz me uniforma të shtetit serb dhe ia kanë marrë burrin dhe katër...

Këtu qeveriset: Rruga e mbarë! Mbarë paç!

Nga Veton Surroi Rruga e zhvillimit me këso qeverisje? Rruga e mbarë, mbarë paç! 1. Është një cikël që i përcjell qeveritë e Kosovës, dhe jo vetëm...