10:08 - 19 Shkurt, 2020

Etiketim: popullsi

Studimi i OKB për popullsinë/ INSTAT: Të dhënat janë interpretuar keq

Një ditë më parë OKB, sipas një studimi tha lajmin se popullsia në Shqipëri deri në 20100 rrezikon të shkojë në 500 mijë banorë,...

Studimi i BBC/ E dini si banorë do të mbeten në...

Deri në fund të këtij shekulli, popullsia e botës do të pësojë ndryshime dramatike demografike. Por këto tendenca nuk do të shfaqen në mënyrë...

Lamtumirë, Ballkan: Një rajon me një rënie demografike kritike

Të rinjtë po largohen. Shifrat e lindjeve kanë rënë. Shoqëritë po plaken. Dhe edhe pse qindra mijëra refugjatë dhe emigrantë kanë shkelur në pjesën...

Shifrat/ Shqipëria po plaket, në 10 vite ka 22% më shumë...

Tetori nisi me ditën ndërkombëtare të të moshuarve, numri i të cilëve, si pasojë e procesit të plakjes së popullsisë po rritet me shpejtësi. Vetëm...

Regjistrimi i popullsisë në SHBA për 2020/ Trump tërhiqet për shtetësinë

Presidenti, Donald Trump nuk do të vazhdojë të shtojë më pyetjen mbi shtetësinë, në pyetësorin e vitit 2020 të regjistrimit të popullsisë në SHBA. Në...

Plakja e popullsisë, ja qytetet e braktisura nga të rinjtë!

Qarqet më të plakura të vendit janë Gjirokatrsa, Saranda dhe Lezha. Eurostat në statistikat rajonale të Europës përllogariti se më 2017 mosha mesatare në...

Shtohen të moshuarit, shterojnë 20-vjeçarët. Si po përmbyset piramida e popullsisë!

Popullsia e Shqipërisë përveçse po pakësohet po ndryshon më shpejtësi strukturën e saj në disfavor të moshave të reja, teksa popullsia në moshë pensioni...

Bie numri i emigrantëve, përgjysmohet shtesa e popullsisë

Për Institutin e Statistikave numri i të larguarve nga Shqipëria në tetë vitet e fundit është vetëm 356 mijë. Të dhënat e marra në...

Të gjithë në Tiranë, 27% e popullsisë urbane jeton në kryeqytet

Rreth 27% e popullsisë urbane në Shqipëri është e përqendruar në qytetin më të madh të vendit, Tiranën. Portali i të dhënave Our World...

OBSH: Alkooli, po vret tre milionë njerëz në vit

Përdorimi  i alkoolit ka vrarë mbi tre milionë persona më 2016, duke bërë që një në 20 vdekje në botë t’i atribuohet pirjes së...

Grafiku që nga ‘90/ Si po shuhet Shqipëria, shtesa natyrore shkon...

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, shtesa natyrore e popullsisë (diferenca mes lindjeve dhe vdekjeve) ishte vetëm 484 persona, sipas të dhënave...

Njihuni me 10 qytetet më të populluara në botë

Qendrat urbane janë të përhapura në të gjithë botën, por popullata më të mëdha janë të vendosura në qytetet që ofrojnë mundësi të mira...

Parashikimi i frikshëm i OKB: Popullsia shqiptare do të përballet me...

Shqipëria është nga të paktat vende në Europë që do përjetojë një tranzicion të trishtë të popullisë.   Shekulli në të cilin jetojmë do të mbyllet...