21:35 - 17 Shtator, 2019

Etiketim: Lis Bukuroca

A ekziston altruizmi i vërtetë?

Nga Lis Bukuroca Shpjegim i përkthyesit: Termi "fitness“ që përdor autorja, është lënë si në origjinal, në gjermanisht. Fjalori i gjermanishtes "Duden“, nuk e ka...

Fakte që shtangin: Po, ka një jetë pas vdekjes, por ajo...

Pas vdekjes së trurit gjithçka përfundon. Vetëdija është zhdukur dhe njeriu nuk ndjen asgjë. Por a është kjo e vërtetë? FOCUS Online paraqet katër...

Kur isha student në Prishtinë

Nga Lis Bukuroca Në kohën time botimi i “Fjalorit të Gjuhës së Sotme Shqipe”  nga “Rilindja” qe përjetuar si çast me rëndësi historike. Sot flitet...

Besimi i një nëne

Nga Lis Bukuroca Kjo ngjarje ka ndodhur më shumë se njëqind vjet më parë. Tomas ishte një çun i vogël kureshtar, i etur për njohuri...

Mendime mbi dashurinë

Nga Lis Bukuroca “Të dua. Tri sekonda për ta thënë. Tri orë për ta shpjeguar atë. Dhe një jetë e tërë për ta shijuar." Anonime "Dhe...

Katër të vërtetat fisnike të budizmit

Nga Lis Bukuroca 1. E vërteta e vuajtjes  E Vërteta e Parë Fisnike quhet “Dukka.” Ajo thotë se jeta përbëhet nga vuajtjet. Buda përkufizon tri lloje...

Ja kur Serbia do ta njohë Kosovën!

Nga Lis Bukuroca Serbia nuk do të njohë pavarësinë pa marrë një pjesë të veriut. Ta detyrojë, nuk mundet askush. Tani me Rusinë pas shpine,...

Burrat e djeshëm

Nga Lis Bukuroca "Burrat“ e djeshëm jetonin si priste rrethi prej tyre, jo si u pëlqente atyre. Ata me lehtësi më të madhe rrahin gratë dhe...

Zejtari kinez dhe perandori

Nga Lis Bukuroca 1. Një ditë një nxënës vizitoi mësuesin e zen-budizmit në banesën e tij. Ajo ishte gati e zbrazët. Brenda gjendeshin vetëm gjësendet...

Arratisja nga Kosova, vendi më i lumtur në rajon

Nga Lis Bukuroca 2014 Kosova vendi më i lumtur në rajon 2015 Kosova, vendi më i lumtur në rajon 2016 Kosova vendi më i lumtur në rajon 2017...

Largimi, ose burgu i shpëton ata

Nga Lis Bukuroca Sikur të dinin ata, se nuk dinë, atëherë do të dinin pak, por aq sa duhet për të mësuar shumë, mirëpo, deri...

“Letër burrave”, libri që mëson burrat të duan gratë

Letër burrave është një libër me tregime dhe sprova i botuar së fundmi nga  Lis Bukuroca, shkrimtar nga me të angazhuarit në letërsi. Ndryshe...

Erdogani dhe Ramushi

  Nga Lis Bukuroca "Ju z. Kryeministër a nuk e dini se Turqia është vendi i dytë menjëherë pas Amerikës që e ka njohur pavarësinë e...

Hashimi ynë

Nga Lis Bukuroca Hasha jonë që je në Prishtinë, U shenjtëroftë emri Jot! Rroftë sundimi Jot, U bëftë Vullnesa Jote! Si në Kosovë, ashtu dhe në Tokë, Shpresat tona të...

Shqiptarët që rrahin gratë, nuk e meritojnë Shën Valentinin!

Nga Lis Bukuroca Një popull që diskriminon gratë, nuk mund të ketë kurrë shtet ligjor dhe demokraci të qëndrueshme! Aty ku burrat kanë liri të...