Si të kuptoni që speci është i ëmbël, apo jo!

Disa speca janë më të ëmbël se të tjerët. Dhe nuk bëjnë dallim nëse janë të verdhë, të kuq, apo të gjelbër.  Edhe pse mund të jenë me të njëjtën ngjyrë, shija mund të jetë e ndryshme.

Image result for sweet pepper

Dallimi qëndron nëse një spec është femër, apo mashkull, informon dritare.net

Cfarëëë?? Poo edhe specat kanë gjini!

Ja si të zbuloni që keni në dorë specin e duhur!

Image result for sweet pepper

Disa speca janë më të ëmbël se të tjerët. Kur speci ka shumë fara, është më i ëmbël. Specat meshkuj kanë më pak fara, se ata femra.

Si ta dalloni? Kthejeni specin përmbys, nëse ka tri gunga është mashkull, nëse janë katër është femër. Ju duhet të zgjidhni specin femër.

LEXO DHE :  Foto/ Flaka Krelani dhe e motra kapen për flokësh live në emision

Image result for sweet pepper

Speci femër është më i ëmbël se ai mashkull. Kjo e bën atë të përkryer për t’u konsumuar, informon dritare.net

Related image

Shumë bezdisen nga farat e tepërta te specat dhe shpesh për këtë arsye zgjedhin të hanë speca meshkuj.

Image result for sweet pepper

Përveç se është më i ëmbël, speci femër ka edhe përfitime të tjera. Vetëm sepse ka 4 gunga, speci femër mund të qëndrojë drejt, pa u rrëzuar. Dhe kur ta bëni me oriz, ky është speci i duhur./Përshtati: Kadrije Çako/dritare.net

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.