Na ndiqni edhe në

Shëndet

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të nevrikosur!

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të

Nëse shkoni të flini me nervat në kulm, shumë të acaruar, ta dini se po i bëni dëm vetes. Kur jemi zgjuar, kemi mundësinë t'i përpunojmë emocionet negative dhe t'i largojmë ato. Por ka disa raste që edhe një shqetësim i vogël të shndërrohet në një dramë të vërtetë shekspiriane.

Por ju bën shumë dëm të shkoni, të flini të zemëruar, ja pse!

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të

Në radhë të parë zemërimi ju prish gjumin. Në mëngjes do të zgjoheni të rraskapitur dhe dita s’do t’ju shkojë fare mirë.

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të

Gjithashtu është e rrezikshme për shëndetin tuaj. Kur flini normalisht, gjumi bën një lloj terapie duke stabilizuar emocionet që t'i përballoni më mirë ndjenjat tuaja të nesërmen. Por zemërimi dhe stresi intensiv mund ta prishin këtë proces. Emocionet negative lëshojnë hormonet e stresit, duke ju bërë më nervozë dhe shumë simptoma shqetësuese mund të vijnë së bashku me këtë. Më pas mund të keni probleme me shëndetin mendor, ose depresionin, informon dritare.net

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të

Gjumi nuk i largon emocionet negative. Ai zmadhon çdo emocion, mendim dhe problem. Kur flemë, truri përpunon informacione të reja dhe i ruan ato në kujtesën tonë të shkurtër dhe afatgjatë. Gjatë gjumit, zemërimi hyn në kujtesën afatgjatë dhe mund të ketë një efekt afatgjatë.

Mos e bëni më! Shikoni çfarë ju ndodh kur flini, të

Që ta dini, zemërimi vret edhe sinqeritetin, i dërgon edhe një mesazh negativ partnerit tuaj. Mënyra se si i trajtoni mosmarrëveshjet mund të forcojë ose prishë marrëdhënien tuaj./K.C/dritare.net