Protesta e studentëve kalon kufijtë. Ja çfarë shkruajnë mediet e huaja!

Mijëra studentë, të universiteteve të Tiranës, por jo vetëm, janë ngritur në protestë, me anë të së cilës kërkojnë uljen e tarifave të studimit. Studentët kanë parashtruar 4 kërkesa para Ministrisë së Arsimit, njëra prej të cilave u plotësua. Ministria e Arsimit, vendosi të anulojë nenin e 4-ët të VKM-së, për tarifimin e studentëve me provime të mbartura.

Përveç ngritjes në protestë të Tiranës, studentë të Elbasanit, Korçës, Shkodrës  janë ngritur gjithashtu. Ky qe kryelajmi për sot në mediet shqiptare. Jo vetëm në Shqipëri, por edhe mediet prestigjioze të huaja i kanë kushtuar një artikull të veçantë, lëvizjes studentorë në vendin tonë.

LEXO DHE :  Ku ta bëni testin prenatal Veracity, për të mos lindur fëmijë me çrregullime!

“The New York Times”, “Washington Post”, “The Seattle Times”, kanë pasqyruar atë çfarë ndodhi këtë të enjte në një shkrim me titull:  Studentët shqiptar, kërkojnë heqjen e tarifës shtesë./K.C/dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.