Prishtinë/ Raporti i DASH, reagon ambasadori amerikan

Pas raportit të Departamentit të Shtetit për të drejtat e njeriut, ku përmenden një sërë problemesh me të cilat ballafaqohet Kosova, ka reaguar dhe ambasadori i SHBA-ve, në vendin tonë Philip Kosnett.

“Një hap përpara që merret me miratimin dhe rishikimin e Kodit Penal. Kosova vazhdon të jetë e rrethuar nga korrupsioni, sulmet ndaj gazetarëve, dëbimi i shtetasve të huaj pa proces të rregullt dhe dhuna ndaj pakicave”, shkroi ai në Twitter.

Raporti i Departamentit të Shtetit mbi të Drejtat e Njeriut për vitin 2018 thekson korrupsionin në strukturat qeveritare, kërcënimet e dhuna ndaj gazetarëve dhe pjesëtarëve të pakicave nga forcat e rendit, si dhe kthimin e personave që përmbushin standardin e refugjatit në vendet e origjinës.

Raporti vuri në dukje edhe një numër problemesh në zbatimin e drejtësisë./E.D/dritare.net

LEXO DHE :  Shalli në kokë, trend i fundit për verën

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 “Një hap përpara që merret me miratimin dhe rishikimin e Kodit Penal. Kosova vazhdon të jetë e rrethuar nga korrupsioni, sulmet ndaj gazetarëve, dëbimi i shtetasve të huaj pa proces të rregullt dhe dhuna ndaj pakicave”, shkroi ai në Twitter.

Raporti i Departamentit të Shtetit mbi të Drejtat e Njeriut për vitin 2018 thekson korrupsionin në strukturat qeveritare, kërcënimet e dhuna ndaj gazetarëve dhe pjesëtarëve të pakicave nga forcat e rendit, si dhe kthimin e personave që përmbushin standardin e refugjatit në vendet e origjinës.

Raporti vuri në dukje edhe një numër problemesh në zbatimin e drejtësisë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.