Nordhaus dhe Romer nderohen me çmimin Nobel në Ekonomi

Çmimi Nobel në Ekonomi është dhënë William Nordhaus dhe Paul Romer për kontributin e tyre në ndryshimet klimatike. Ekonomistët amerikanë u vlerësuan për punën e tyre në marrëdhënien midis ngrohjes globale dhe rritjes ekonomike. Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave tha se dyshja kishte trajtuar disa pyetje themelore.

“Profesor Nordhaus, i Universitetit të Jalës, ishte personi i parë që krijoi një model përshkrues sesi ndërvepron ekonomia dhe klima”, tha Akademia

LEXO DHE :  Si ta nxirrni gjumin e mëngjesit, pa pirë kafe!

Image result for Economists win Nobel for work on climate and economy

Ndërsa profesor Romer, i Universitetit të Nju Jorkut, ka treguar sesi forcat ekonomike qeverisin vullnetin e firmave për të prodhuar ide dhe novacione të reja.

Image result for romer

“Gjetjet e tyre kanë zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme fushën e analizave ekonomike, duke ndërtuar një model që shpjegon sesi ekonomia e tregut ndërvepron me natyrën dhe njohuritë“, tha Akademia në deklaratë./E.B-dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.