Një kapiten pa busull!

Kryefjala e Kryeministrit këtë javë ka qenë ekonomia. Filloi me Jaguarët, dhe pastaj vazhdoi me taksat e biznesit të vogël. Kjo e fundit, është më e rëndësishme, pasi duket qartas se zoti Rama nuk ka një strategji të qartë për të arritur synimin e tij për të nxjerrë vendin nga kriza. Përkundrazi, duket sikur kriza e gjetur nga paraardhësi i tij, në vend që të reduktohej të paktën në planin psikologjik pas votimit plebishitar, përkundrazi është rënduar. Dhe këtë e ndihmon më tepër sjellja pa bosht e shefit të qeverisë. I cili mesa duket nuk e ka kuptuar se ekonomia nuk i pranon zhbalancimet e humorit siç i pranon arti. Ngjajmë me një anije në mes të detit, ku kapiteni i saj nuk ka as hartë, as dylbi, as kompast, as sekstant, por më e keqja eshte se as nuk di ku do të shkoje. Nuk ka kurs. Lundron me shikim te lirë. Dhe as zevendës kapiteni e as oficeri i parë, nuk marrin vesh nga lundrimi. E në të tilla raste një gjë është e sigurtë për pasagjeret: do të torturohen, do të vjellin, do ju nxihet jeta, dhe nuk do të mberrijnë askund. Dikur Musolini thoshte: “Italianët nuk është e vështirë ti qeverisesh, por është e kotë”. Mesa duket Edi Rama ndan te njejtin mendim per shqiptarët. Por nëse Musolini nuk votohej, Rama e ka provën e zjarrit pas dy vjetësh. Vite që ikin shpejt.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.