Nishani: Dështimi i demokracisë në Shqipëri është dështim edhe për OSBE

Ish-Presidenti i Republikës, Bujar Nishani i ftuar në emisionin “Arena” në RTV Ora u shpreh se demokracia në Shqipëri ka dështuar dhe ky lexohet edhe si dështim i OSBE-së në Shqipëri.

Bujar Nishani: Institucionet ndërkombëtare ne i kemi pranuar që të jenë arbitër në Shqipëri. Mandje disa prej partnerëve tanë janë të domosdoshëm në mbajtjen e disa ekuilibrave dhe dhënien e këshillave. Ne nuk jemi më një vend i izoluatr po veprojmë në një komunitet. Por duke ndaluar te OSBE, pikëpamja ime lidhet me situatën aktuale politike në Shqipëri. Kjo situatë se tek kush qëndron faji nuk është një situatë që na nderon, por tregon një lloj dështimi të demokracisë. Përderisa nuk ka zgjedhje të lira, ka bojkot të Parlamentit, është një parlament i njëanshëm, nuk është regjistruar në zgjedhje opozita, ka protesta, kjo tregon se në maturimin e demokracisë sonë kemi dështuar në një farë mënyre. Kjo nuk është për tu mburrur, por dështimi i demokracisë në Shqipëri është edhe dështim për OSBE-në, në Shqipëri./ I.M-OraNews

LEXO DHE :  8 shenjat që jep trupi një muaj para sulmit në zemër!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.