Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Shefja e burimeve njerëzore të Adidas jep dorëheqjen për shkak të racizmit

Shefja e burimeve njerëzore të Adidas jep dorëheqjen për

Shefja e burimeve njerëzore në gjigantin e veshjeve sportive Adidas ka dhënë dorëheqjen për shkak të një mosmarrëveshje mbi kulturën e firmës dhe mungesën e diversitetit kulturor.

Karen Parkin, nga Britania, ka punuar në Adidas për më shumë se 20 vjet.

Shefja e burimeve njerëzore të Adidas jep dorëheqjen për

Pas largimit të saj nga puna dhe vdekjes së George Floyd, marka e njohur globalisht po përballet me një presion në rritje për të ndërmarrë veprime mbi barazinë racore.

Parkin tha se ajo gjithmonë kishte qenë kundër racizmit, prandaj kishte vendosur të linte punën dhe t’i hapte rrugë ndryshimit.

Parkin, e cila e la pozicionin e saj të punës, ishte gruaja e vetme në bordin e kompanisë./E.B-dritare.net