Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Britania në alarm, rikthehen bllokimet në disa qytete  të mëdha!

Britania në alarm, rikthehen bllokimet në disa qytete  të

Ka pasur një rritje prej 4,638 rastesh të koronavirusit në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar me rritjen e numrit të vdekje.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të njerëzve që kanë rezultuar pozitiv për koronavirus në vend është 41,788.

Numri i vdekjeve të raportuara në fillim të javës ka tendencë të jetë më i ulët për shkak të një vonese në raportim.

Kufizime të mëtejshme po futen gjithashtu në Ëolverhampton, Oadby dhe Ëigston si dhe në Bradford, Kirklees dhe Calderdale, ku banorëve u kërkohet të mos shoqërohen me persona të tjerë jashtë familjes së tyre.

Sekretari i shëndetësisë tha: "Ne e dimë nga përvoja se veprimi lokal mund të funksionojë kur bashkësitë lokale bashkohen për të ndjekur rregullat, për të trajtuar virusin dhe për ta mbajtur veten të sigurt".

Hancock tha se virusi po shtohej në të gjithë vendin dhe se ne jemi në një pikë kthese.

Ai shtoi se kryeministri do t'i drejtohet Dhomës së Komuneve me çdo veprim të mëtejshëm që duhet të merret të martën.

Hancock: 'Tani virusi po përhapet përsëri ne duhet të veprojmë'

Hancock njoftoi se kufizime më të forta do të hynin në fuqi nga e marta në pjesë të Lancashire, Merseyside dhe Warrington.

Ai tha: "Në verë kur virusi ishte në tërheqje, ne ishim në gjendje të qetësonim disa nga masat që kishim vendosur, tani virusi po përhapet edhe një herë, unë duhet të veproj, t'i rikthejmë ato".

Sekretari i shëndetësisë tha se do të ketë kufizime në mikpritjen dhe shoqërimin, duke përfshirë vendet e hapura, lokalet e baret që mbyllen nga 22:00.

Ai tha se strategjia e përgjithshme ishte të mbronte arsimin dhe punësimin sa më shumë që të ishte e mundur./ I.M-Dritare.net