Nëse keni këto simptoma atëherë jeni të prekur nga diabeti!

Vitet e fundit, diabeti ka qenë një çrregullim i madh. Nuk ka prekur vetëm të rriturit por edhe fëmijët, në disa raste u ka marrë edhe jetën disa personave pa pasur mundësinë ta kurojnë.
Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm nëse janë prekur ose jo nga diabeti, prandaj dritare.net sjell për ju 9 simptoma për të kuptuar nëse jeni prekur apo jo nga kjo sëmundje.

1.Nevoja për të urinuar shpesh


Nëse shkoni shpesh në tualet, atëherë kjo mund të jetë një shenjë e keqe për ju, pasi niveli i insulinës në gjak është i çekuilibruar.

2.Humbja e peshës


Nëse kohët e fundit po humbisni shumë peshë, kjo është një shenjë e keqe për shëndetin tuaj, pasi ka rrezik që të jeni prekur nga diabeti. Dritare.net ju sugjeron që të bëni një vizitë tek mjeku, për të parandaluar përkeqësimin e gjendjes.

3. Shërim plagësh në mënyrë të ngadaltë

Nëse kohët e fundit keni pësuar ndonjë aksident dhe plaga juaj nuk po shërohet në mënyrë të shpejtë, atëherë kjo mund të jetë një shenjë e diabetit, e rrezikon sistemin tuaj imunitar.

4. Uri dhe etje në mënyrë të shpeshtë

Kur trupi juaj nuk mund ta përpunojë glukozën në të njëjtën mënyrë se çka ndodhur më parë, ju keni uri dhe etje shumë më shpesh se zakonisht. Nëse ju keni uri ose etje të shpeshta gjatë natës, kjo gjithashtu mund të jetë një shenjë e diabetit.

LEXO DHE :  Këtë vit 200 mijë nxënës më pak në banka, në krahasim me vitet '90

5. Njolla në lëkurë

A keni vërejtur njolla të kuqe rreth qafës pse poshtë sqetullës? Këto njolla mund të jenë shenjë e diabetit, prandaj dritare.net ju sugjeron të matni menjëherë sheqerin ose të bëni vizitë tek mjeku.

6. Ndiheni shpesh të lodhur


Nëse jeni në moshë të madhe kjo mund të jetë një shenjë e plakjes ose një shenjë e rëndësishme e diabetit.

7. Keni probleme me shikimin


Kur glukoza vazhdon të rritet brenda organizmit tuaj, shikimi juaj fillon edhe zbehet. Prandaj ju duhet të shkoni menjëherë për vizitë te mjeku.

8. Njolla gjaku në trup ose mishra të përgjakur


Mishrat e përgjakur shpesh i adresohen sëmundjeve të tjera, por jo ky mund të jetë edhe një gabim nga ana juaj. Njollat e gjakut mund të jenë edhe si pasojë rritjes së sheqerit në gjak dhe shfaqjes se diabetit.

9. Keni dhimbje të kockave

Kur niveli i sheqerit është i lartë atëherë mund të keni edhe dhimbje të mëdha të kockave. Çarja e duarve ose gjunjëve mund të jetë një shenjë diabeti, prandaj dritare. net ju sugjeron vizitën te mjeku./Përshtati: Kadrije Çako.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.