Na ndiqni edhe në

Udhëtim

Mund ta quani edhe parajsë, ky është vendi më i gjelbër në planetin Tokë

Mund ta quani edhe parajsë, ky është vendi më i gjelbër

Kosta Rika është një vend në Amerikën Qëndrore, e njohur për biodiversitetin e tij ( mirëpret më shumë se  gjysmë milion bimë dhe kafshë të ndryshme) dhe në peisazhet e pafundme mund të gjesh çdo gjë, nga vullkanet, ujëvarat, deri te plazhet e pafundme. Është vendi ideal për të hyrë në kontakt me natyrën e egër, dhe unik ku ka pafund specie endemike si breshkat, majmunët etj.  Kosta Rika është edhe parajsa e turizmit të aventurës, ku mund të bësh të gjitha llojet e sportëve ekstreme.

costa rica

Kohët e fundit, Kosta Rika është renditur në majat e klasifikimit të “Happy Planet Index”, të cilën e ka indentifikuar si vendin  më të lumtur në Tokë. Sipas renditjeve, banorët e Kosta Rikës janë më të lumtur se ata të Amerikës./dritare.net