Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Letër psikologes/Jam marrosur pas një djali shumë më të madh në moshë, por kam frikë nga opinioni!

Letër psikologes/Jam marrosur pas një djali shumë më të

Përshëndetje psikologe Enertila

Të shkruaj pasi kam nevojë për një mendim tuajin. Ka disa muaj që jam duke dalë me një djalë i cili ka një diferencë të madhe moshe me mua. Ndjehem mirë por jam ende e pasigurt nga të gjitha mendimet dhe opinionet që më vinë .Dua një ndihmë nga ju të lutem. Ju falënderoj.

Psikologia Enertila Bekteshi, përgjigjet:

Ju falënderoj që më drejtoheni

Dallimi në moshë në dashuri shpesh përkthehet në një ekuilibër më të madh në çift: karakteristikat e kundërta tipike të dy moshave të ndryshme mund të harmonizohen në një tërësi të plotë dhe të ekuilibruar.

Nga njëra anë ka përvojën dhe mençurinë më të madhe të atyre që janë më të përparuar në vite; nga ana tjetër ka pasionin dhe gjallërinë tipike për një moshë më të re.

Gjithçka varet nga harmonia dhe përshtatja e çiftit është për sa i përket nevojave, dëgjimit dhe komunikimit, dhe për këta faktorë mosha nuk ka rëndësi.

Ë shtë e pamohueshme që çifte të moshave të ndryshme kanë mundësinë të kenë pikëpamje të ndryshme të realiteteve dhe stileve të jetesës Dy persona shumë të largët në moshë në përgjithësi kanë përvoja të ndryshme jetësore ; secili ka vizionin e vet për botën dhe mënyra të ndryshme të reagimit ndaj ngjarjeve, më të rinjtë zakonisht janë sugjerime nga impulset e para ndërsa mosha ka tendencë t'i bëjë ato më reflektuese.

Gjithashtu nga pikëpamja seksuale ndryshimi në moshë në dashuri mund të jetë një avantazh i madh: qasja e ndryshme në nivelin seksual që karakterizon në mënyrë të pashmangshme dy persona që janë në moshë të largët mund të jetë shumë intriguese për të dy dhe t’i lejojë ata të eksplorojnë “terrene” të panjohura. Në çdo rast, kjo pabarazi jep stimuj të rinj dhe shumë pasion në jetë si çift.

Gjithçka varet nga sa harmonike dhe sa i përkryer çifti është për sa i përket nevojave, dëgjimit dhe komunikimit, dhe për këta faktorë mosha nuk ka rëndësi.

Ajo të cilën mund t'u them dhe mund të jenë të dobishme për çifte, në të cilat të dy partnerët janë në moshë shumë të ndryshme është se:

Në fillim, marrëdhënia është e mrekullueshme , më shumë sesa në çifte të së njëjtës moshë.

Çiftet me një ndryshim të konsiderueshëm në moshë janë më pak elastikë ndaj tronditjeve negative, të cilat në planin afatgjatë mund të prishin marrëdhëniet. Ndoshta përvoja të tilla të ndryshme të jetës çojnë në mospërputhje në përballimin e vështirësive

Burrat me partnerë më të rinj janë më të kënaqurit në fillim. Dhe falë fatit! Ata ndjehen të fortë, të bukur, të fortë dhe të dëshiruar fizike ... Dhe pastaj të ndjehen të papërshtatshëm me "rivalët" e tyre të rinj.

Ajo që unë mund të këshilloj dhe mund t'ju ndihmojnë ta bëni çiftin të funksionojë është

Gjithmonë pranimi i dallimeve

Mos u ndikoni nga gjykimi i të tjerëve

Nuk duhet të mungojë komunikimi në çift.

“Dashuria nuk ka moshë " thonë, por realiteti është që ka shumë më tepër marrëdhënie të ndërsjella. Do të më vinte mirë në se ato që kam shprehur t'u vijnë në ndihmë për vendimin tuaj,plotësisht ai ju takon ju. Gjithë te mirat./dritare.net