Konsumimi i këtij ushqimi krijon varësi

Të gjithë kemi preferencat tona ushqimore, por ka nga ata që nuk e imagjinojnë dot vaktin pa një copë djathë apo një gotë qumësht. Por ndonëse mund t’iu pëlqejë pafund, duhet të dini se ky ushqim krijon varësi.

Gjithçka për shkak të një elementi që gjendet në të, i njohur si kazeinë, e cila gjendet edhe te droga. Kjo substancë gjendet në të gjitha produktet e qumështit, duke nxitur receptorët e trurit për të krijuar varësi.“The Independent” citon një studim bazuar në 120 studentë, ku u vu re se ata që konsumonin nënproduktet e qumështit kishin krijuar varësi prej tyre dhe i konsumonin rregullisht.

Për t’u bërë pjesë e grupit "Dritare.net" mjafton të klikoni: JOIN GROUP

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.