Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ja pse kurrë nuk duhet të pini cigare në makinë!

Ja pse kurrë nuk duhet të pini cigare në makinë!

Rreziqet e shëndetit që vijnë nga pirja e duhanit ju tashmë i dini, sepse janë bërë shumë të njohura. Nëse vendosni të pini cigare, është e këshillueshme që të mos e pini në makinën tuaj. Hulumtimet kanë treguar se vetëm pirja e gjysmës së cigares në makinë, ndotja e ajrit bëhet 10 herë më e lartë në atë ambjent.

Plus, pirja e duhanit në një ambjet të mbyllur siç është makina, rrit ekspozimin e tymit të dorës së tretë. Kur njerëzit ulen në makinë e  një personi që pi cigare, nikotina dhe ndotësit e tjerë lëshojnë aromë sapo futesh brenda./E.B-dritare.net