Ja pse gratë e shkurtra kanë martesa më të lumtura me burra të gjatë

Sipas disa studimeve thuhet se gratë e shkurtra dh burrat e gjatë kanë martesat më të shëndetshme dhe të lumtura.
nëse dhe ju jeni në një situatë të tillë, ku ju bën shumë përshtypje diferenca e gjatësisë me partnerin ne do ju thonim që nuk ka asgjë për tu shqetësuar.

Dritare.net sot në këtë artikull do ju tregojë rastet e disa prej çifteve më të njohur, nga të cilat do mësoni se nuk ju pengon asgjë për të arritur atë që dëshironi.

Sohn tregon se lumturia e grave është e lidhur drejtpërdrejt me gjatësinë e burrit të tyre. Ajo thotë se gratë mund të tërhiqen në mënyrë direkte nga meshkujt më të gjatë, por nuk kanë një shpjegim pse ndodh kjo tërheqje. Arsyeja evolucionare është ajo që mund të ndikojë në preferencat e grave. Megjithatë, studimi arriti në përfundimin se ky faktor ka rëndësi vetëm për 18 vitet e para të martesës. Pas kësaj, lartësia nuk ka rëndësi.

Një tjetër studim u krye për të gjetur përgjigjen e kësaj pyetje “A është lartësia e rëndësishme në çështjet e zemrës?” Përgjigja është po. 601 gra morën pjesë në këtë hulumtim dhe ndanë mendimet e tyre. Për meshkujt e gjatë gratë  besojnë se janë më të mençur.

LEXO DHE :  Sevdari kërkon shkarkimin e dy gjyqtarëve të KPA

Meshkujt e gjatë besohet se kanë më shumë të ardhura

Një studim thotë se një person i cili është 6 metra i gjatë mund të parashikohet të fitojë rreth 166.000 dollarë më shumë gjatë një karriere 30-vjeçare sesa një njeri që ka gjatësi normale.

Burrat e gjatë kanë më shumë gjasa të kenë një status më të lartë shoqëror.

Një studim tjetër konfirmon se lartësia është gjithashtu e lidhur drejtpërdrejt me dominimin ndërpersonal dhe statusin shoqëror. Kjo shpjegohet me faktin se meshkujt e gjatë kanë më shumë gjasa të marrin pjesë në aktivitetet shoqërore. Duke vepruar kështu, ata grumbullojnë një përshtatshmëri sociale që i ndihmon ata të arrijnë qëllime më të larta.

Cili është dallimi ideal në gjatësi?


Një përfundim interesant u mor nga Boguslaw Pawlowski, një antropolog polak. Ai gjeti që paratë, respekti dhe besimi nuk janë diçka për të cilën duhet të kujdesemi kur zgjedhim një partner jetësor./A.C/dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.