Ja dy shqiptarët që ngjiten majën e Everestit!

Dy shqiptarë, Mrika Nikqi dhe Arianit Nikqi, babë e bijë, kanë ngjitur majën më të lartë në botë, në Everest.

Ata kanë mbërritur në pikën më të lartë sot në orën 06:00 të mëngjesit.

 “Sot më datë 27 maj, në orën 6, Mrikë Nikqi, më e reja e të gjithë alpinistëve, njohur me nofkën ‘Mrikë Malësorja’, arriti me sukses që të ngjitet në Everest në lartësinë prej  8848 metra. Ajo ishte e shoqëruar nga babai Arianit Nikçi”, shkruhet në një portal që i dedikohet eventit “Everest 2019”.

LEXO DHE :  Këshilla për prindërit që çojnë nesër fëmijët në klasë të parë!

Mrika u bë alpinistja më e re që ka ngjitur majën e Everestit. Ajo arriti në 8848 metra në moshën 16-vjeçare./E.B-dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.