Iluzionet optike më të famshme

Nga drejtezat paralele qe duken te shtremberuara, trekendesh inekzistente por qe ju i perceptoni, tridhembesh i pamundur dhe kub i pakuptueshem, deri tek rrathe qe duket sikur levizin.

Jane 15 iluzionet me te famshme optike./dritare.net

 1. Spiralja e Frazerit. Ngjan si spirale, ne fakt jane disa rrathe bashkeqendrore.
 2. Iluzioni i Ebinghauzit. Pika portokalli ka te njejten madhesi ne te dy rastet.
 3. Kubi i pamundur
 4. Iluzioni i Zollner. Ne fakt te gjitha drejtezat jane paralele.
 5. Iluzioni i Jastrovit. Te dy siperfaqet jane te barabarta.
 6. Trekendeshi Kanizas. Kemi vetem nje trekendesh. I dyti eshte iluzion i krijuar nga rrathet qe iu mungojne sektoret.
 7. Iluzioni i Pogendorf. Ne te dy rastet, drejteza e zeze eshte vazhdim i te kuqes. Vendosni vizoren dhe do ta vertetoni.
 8. Blivet, tridhembshi i pamundur
 9. Iluzioni i tonaliteteve. Ne te dy rastet kuadratet bojehiri kane te njejtin tonalitet. Vetem se te vendosur ne mes te ngjyres se zeze, ngjajne me te erret nese jane te vendosur mes te bardhes
 10. Iluzioni i levizjes. Diferenca mes disa rratheve dhe forma e ndryshme, japin idene se piktura leviz
 11. Iluzioni i rrjetes se Hermanit. Ngjan se ku kryqezohen drejtezat e bardha ka nuance grijs. Ne fakt eshte iluzion.
 12. Jane dy pleq, apo nese i shikoni me vemendje eshte nje meksikan qe i ben serenate te dashures se tij?
 13. Iluzioni i rratheve qe rrotullohen.
 14. Iluzioni i murit te kafenese. Ne fakt jane disa drejteza paralele qe kane ne mes kuadrate te çrregullt
 15. Rrathet qe levizin ne drejtime te ndryshme. Ne fakt levizin me pak se nje i vdekur. Jane syte tuaj qe u lodhen./dritare.net
LEXO DHE :  Sulmoi turistët/Kokëdhima në gjykatë: Nuk e theva xhamin për t'i dëmtuar, por për t'u mbajtur


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.