Frutat nuk hahen pas buke, ja çfarë i bëjnë ushqimit

Me siguri që të gjithë prej jush mendojnë se pas ngrënies së një vakti, duhet një frut për të tretur atë që keni ngrënë. Por, në fakt nuk është kjo ajo që duhet të bëni dhe ndaj është shumë e rëndësishme të dini se si dhe kur duhet të hani fruta. Duke konsumuar disa fruta me stomakun bosh, ju do të furnizoni stomakun tuaj me energji, por nga ana tjetër mund të përshpejtoni procesin e humbjes së peshës.

Por çfarë ndodh kur hani fruta pas një vakti?

Edhe pse frutat shkojnë direkt në zorrë, kur hahen pasi keni konsumuar bukë, ato pengohen. Ndërkohë, i gjithë vakti i bukës dhe i frutave fermentohen duke u kthyer në acid. E gjithë masa e ushqimit fillon të prishet në momentin kur bien në kontakt me frutat, duke tretur kështu menjëherë ushqimin. Kjo është arsyeja pse rekomandohet që frutat të hahen me stomakun bosh ose para ngrënies.

LEXO DHE :  Ja pse duhet t'i mbani mollët në frigorifer!

Gjthashtu, përveç kësaj, ngrënia e frutave me stomakun bosh lidhet e dhe me përfitime të tjera si shmangien e flokëve të thinjur apo rrathëve të syve. Dr Herbert Shelton, i cili kreu një hulumtim mbi këtë temë, tha se duhet të shmangni frutat e gatuara sepse të gjitha vlerat e tyre ushqyese shkatërrohen gjatë këtij procesi.

Për shkak të faktit se gatimi i shkatërron të gjitha vitaminat, ju duhet të hani të gjithë frutat të papërpunuara në vend që t’i pini lëng.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.