E frikshme/ Raporti: Deri në fund të shekullit Shqipëria zbret në 1 milionë banorë

Një raport i ri i Organizatës së Kombeve të Bashkuara  ka bërë një parashikim të frikshëm në lidhje me popullsinë në venin tonë.

Sipas këtij projeksioni, Shqipëria është vendi që do të ketë tkurrjen më të madhe të popullsisë në botë deri në fund të shekullit.

Deri në fund të këtij shekulli, sipas OKB-ë, popullsia e Shqipërisë do të rrudhet në vetëm 1 milionë banorë, me një rënie prej 62 për qind krahasuar me shifrën aktuale.

LEXO DHE :  Bota e nëndheshme sekrete e qytetit të Meksikës!

Janë 5 shtete të Ballkanit, të cilat do të kenë rënien më të madhe të popullsisë në 880 vitet e ardhshme.

Pas Shqipërisë shteti që do të ketë rrudhjen më të madhe të popullsisë, është Serbia me 52 për qindi, ndërsa në vendin e tretë dhe të katërt Moldavia dhe Bosnja, ku popullsia pritet të tkurret me 50 për qind, ndërsa Bullgaria do të ketë një rrudhje prej 48 për qind./ I.M-Dritare.ne

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.